Hakan Han Özcan: Kayırmacılık, zarar, kıyak…

AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan Sayıştay raporları üzerinden Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne yüklendi.
Samet Dirican
|
11 Aralık 2021, Cumartesi - 22:13
Hakan Han Özcan: Kayırmacılık, zarar, kıyak…

Sayıştay raporları üzerinden Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne yüklenen AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, 'Algı belediyeciliği ile Başkenti yönetmeye çalışan beceriksiz CHP yönetimi, belediyenin şirketlerini bile yönetememiş, zarar ettirmiş ve usulsüz ihaleler dağıtmış.' dedi.

Sayıştaş raporlarında Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ait şirketlerin batma eşiğine geldiğini ifade eden Özcan şunları söyledi;

"Hak edişleri zamanında ödeyemeyen, sürekli zarar eden ve vergi borcu için yapılandırmaya gitmesine rağmen borcunu katlayarak arttıran ABB ANFA Şirketi kötü yönetim yüzünden iflasın eşiğine gelmiştir. Ankara Halk Ekmek, taahhüdünü yerine getiremeyen yüklenicileri mazur görüp adeta ödüllendirircesine aynı yükleniciyle yeni sözleşme imzalamıştır.

Davet usulü ile yapılan plent-miks temel ve iki tabaka astarlı bitümlü sathi kaplama işinin ihalesinde en yüksek teklifi veren firmanın kazanması vatandaşın parasının nasıl çarçur edildiğini, vatandaşın değil firmanın kayrıldığını göstermektedir.

ABB’nin her sene yaptığı kömür alımı ihalesinde en düşük teklifi veren firma 2 defa adeta zorla elenmiş, 3. defa tekrarlanan ihaleye herhalde makul teklif verdiğinden davet edilmemiş (!), belediye şirketi olan firma kazanmış gibi görünse de alt yüklenici işi yapmıştır.

Ankara yine kayıp bir yıl yaşamış, belediyecilikte sabıkalı CHP ile usulsüzlüğe, şaibeye teslim edilmiştir. Vaat çok, yine icraat yok, yine hizmet yok, yine şeffaflık yok, yine hesap veren yok!"

http://www.ankaramasasi.com/haber/1171520/hakan-han-ozcan-kayirmacilik-zarar-kiyak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.