Döviz kurlarında yaşanan artış aktarları da vurdu

Dövizde yaşanan artışlarla gelen yüksek zamlar hakkında Ankara Masası'na konuşan Türkiye Aktarlar ve Baharatçılar Federasyonu Genel Başkanı Halit Özdemir, "Kişiler doğal ve bitkisel ürünlerden yararlanmak için alım yapıyorlar. Ama insanlar üründen 2 tane alacaksa 1 tane alıyor." dedi
Ankara Masası
|
14 Aralık 2021, Salı - 16:12
Döviz kurlarında yaşanan artış aktarları da vurdu

Türkiye Aktarlar ve Baharatçılar Federasyonu Genel Başkanı Halit Özdemir, ürünlere gelen yüksek zamları Ankara Masası'na değerlendirdi.

Zamların döviz kaynaklı olduğunun altını çizen Özdemir, "Fiyat artışının başlıca sebebi kişisel değil. Aktar dükkanların da satılan ürünlerin yüzde 80’i ne yazık ki ithal ürünler. Dolayısıyla dolardaki kur artışı, kur değişiklikleri bize fiyat artışı olarak yansıdı. Bu aktarlarda yaşanan artışın ana nedeni dolar kurunda yaşanan artıştır." dedi.

"Çoğu üründe yaşanan artışlar sebebi ile aktarlar da fiyat artışına gidiyor"

Yerli ürünlerdeki fiyat artışına da değinen Özdemir, "Yerli ürünlerin alımında insanların alım gücü ne yazık ki düştü. Çoğu üründe yaşanan artışlar sebebi ile zannediliyor ki aktarlar ellerindeki ürünlere zam yaparak açığı kapatmaya çalışıyor." ifadelerini kullandı.

Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte aktarda bir yoğunluk yaşansa ürünlerde yaşanan fiyat artışının bir nebze de olsa satışları etkilediğini açıklayan Özdemir, "Bizim sektörümüz kış aylarında yoğun çalışan bir sektör. Dolayısıyla bu fiyatlardaki artış bizi etkilemedi diyemeyiz. Bir nebze etkiledi. Ama çok büyük bir etkisi olduğunu şuan için söyleyemeyiz. Kişiler doğal ve bitkisel ürünlerden yararlanmak için alım yapıyorlar. Ama tabi ki ne oldu, insanlar üründen 2 tane alacaksa 1 tane alıyor. O şekilde bir azalmadan bahsedebiliriz. Şuan için sektörde çok büyük bir düşüş yaşanıyor diyemeyiz." şeklinde konuştu.

"Bu süreci geçici olarak görüyoruz"

Yaşanan fiyat artışını geçici olduğunu gördüğünü belirten Özdemir sözlerini şöyle sürdürdü: "Yaşanan fiyat artışları tabii ki yüksek seviyelere çıktı. Bu durumla birlikte insanların alım gücünde de ciddi azalmalar yaşandı. Ama bu demek değil ki bu artış böyle devam edecek. Elbet bir noktada düzelme safhasına girecektir. Bu süreci geçici olarak görüyoruz. Tabi ki fiyatlar geriler mi konusuna gelirsek açıkça söylemek gerekiyor ki gerileme yaşanmaz. Ne yazık ki böyle bir durumla hiç karşılaşmadık. Bizimde Türkiye Aktarlar ve Baharatçılar Federasyonu olarak yakın bir zamanda fiyat artışlarındaki oynama düzelir diye bir umudumuz var."

http://www.ankaramasasi.com/haber/1174660/doviz-kurlarinda-yasanan-artis-aktarlari-da-vurdu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.