Döviz kurundaki sert düşüş bitkisel yağ fiyatlarına yansıdı mı?

Dolar kurunda yaşanan düşüş ile birlikte vatandaşlar, 'bitkisel yağ fiyatlarında da bir düşüş yaşanacak mı?' sorusuna yanıt aramaya başladı. Bitkisel yağ fiyatlarıyla ilgili Ankara Masası'na konuşan Edirne Yağ Sanayi Ve Ticaret A.Ş'den bir yetkili, " Dövizde son günlerde yaşanan düşüşle birlikte üretici olarak bizde fiyatlara bu durumu yansıttık." ifadelerini kullandı.
Ankara Masası
|
23 Aralık 2021, Perşembe - 15:23
Döviz kurundaki sert düşüş bitkisel yağ fiyatlarına yansıdı mı?

Döviz kurunda son aylardaki rekor yükselişlerin ardından bitkisel yağ fiyatlarına zam üstüne zam gelmişti. Döviz kurunda yaşanan düşüş sonrası gözler bitkisel yağ fiyatlarına çevrildi. 

Edirne Yağ Sanayi Ve Ticaret A.Ş'den bir yetkili  dolar kurunda yaşanan düşüş ile birlikte bitkisel yağ fiyatlarında beklenen indirimi Ankara Masası'na değerlendirdi.

"Bitkisel yağ fiyatlarının nereye gideceğini öngöremiyoruz"

Edirne Yağ Sanayi Ve Ticaret A.Ş'den yetkili isim dövizdeki düşüşü fiyatlara yansıttıklarını belirterek, "Bitkisel yağların fiyat durumu döviz kurlarıyla ilişkili. Türkiye hammadde ihtiyacının neredeyse yüzde 100’ünü ithal ediyor. Dolayısıyla dövizde yaşanan hareketlilik bitkisel yağ fiyatlarına doğrudan yansıyor. Burada ikinci bir husus daha var. Ambalaj ürünlerinde kullanılan hammaddelerin de ithal olması.Bu maddelerin tamamı ithal. Türkiye’de plastik üretimi  bildiğim kadarıyla yapılmıyor. Bizim ambalaj için kullandığımız malzemeleri üreten firmalar ürünlerin ithal olduğunu söylüyorlar. Yani bu durum bizi dövize bağlı kılıyor. Dövizde son günlerde yaşanan düşüşle birlikte üretici olarak bizde fiyatlara bu durumu yansıttık. Dövizle birlikte düşen hammadde fiyatlarını maliye tablomuza koyuyoruz, ne kadar bir düşüş yaşanmışsa bizde fiyatlarımıza yansıtıyoruz. Ama şuan için bitkisel yağ fiyatlarının nereye gideceğini öngöremiyoruz çünkü doları öngöremiyoruz." açıklamalarında bulundu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1191416/doviz-kurundaki-sert-dusus-bitkisel-yag-fiyatlarina-yansidi-mi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.