BBP Mustafa Destici'den asgari ücret beklentisi

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, asgari ücretin 4 binin üzerinde olacağını açıklarken, siyasi partilere hazineden yapılan yardımı almamaları çağrısında bulundu.
Zeliha Demirci
|
15 Aralık 2021, Çarşamba - 13:50
BBP Mustafa Destici'den asgari ücret beklentisi

BBP Lideri Mustafa Destici, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

"Asgari ücretin belirlenmesi konusunu BBP kadar gündemine alıp, rakam telaffuz ederek duruşunu net ortaya koyan ikinci bir siyasi parti olmamıştır" diyen Destici, "Hatta geçtiğimiz günlere kadar ana muhalefet partisi liderinin ağzından rakam bile çıkmamıştır. Bazı siyasi parti başkanları da uçmaktadır. Onlara iyi uçuşlar diliyorum. Ama gerçekçi rakamlar söylemek lazım. Biz hep gerçekçi olduk açıklanan rakamlara yakın rakamlar söyledik. En az 4 bin TL olması gerekiyor dedim. Bugün-yarın göreceğiz ki 4 binin üzerinde bir rakam açıklanacak. Biz bunun daha sonra 4 bin 500 TL olması gerektiğiniz de ifade ettik. İşverenlerimiz için de desteklerin sürmesini istedik. Özellikle kayıt dışı çalışma ile mücadele istedik. Burada işvereni, esnafı, tüccarı ayakta tutacağız ki onlar da hem işçi çalıştırmaya devam etsinler hem de açıklanan oranda ödeme yapabilsinler. Bu iki dengenin muhafaza edilmesi lazım." ifadelerini kullandı.

"Hazine yardımlarının yeniden gözden geçilmesini istiyoruz"

2022 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu görüşmelerini konu alan Mustafa Destici, "Bildiğiniz gibi görüşmeler devam ediyor. Cuma günü de inşallah tamamlanacak. Görüşmelerin tamamlanmasıyla bütçe, Genel Kurul’da oylanarak kanunlaşacak. Meclis’e sunulan bütçe taslağında, 2022 yılı genel bütçe gelirlerinin 1 trilyon 448 milyar 944 milyon 742 bin lira olması bekleniyor.  Buna göre, barajı aşan siyasi partilere ödenecek toplam hazine yardımı 645 milyon lirayı aşacak. Partilere yapılacak yardımın miktarı ise en son genel seçimde aldıkları oy oranına göre belirleniyor. Buna göre 645 milyon partiye dağıtılacak. Önümüzdeki yıl seçim olacak ve bu rakamların 3 katını alacaklar. Aynı alanda artışlar olduğunu düşünürsek bu rakam tam 2,5 milyar liraya yaklaşacak. Tüm dünyada yaşanan, ülkemizde de ekonominin dengelerini temellerinden sarsan ekonomik krizin, toplumun bütün kesimlerinde etkileri devam ederken, siyasi partilere yapılan hazine yardımının, özellikle bu rakamların yeniden gözden geçilmesini istiyoruz. El insaf, yazıktır günahtır. " şeklinde kaydetti.

Destici'den partilere çağrı

Mustafa Destici şöyle kaydetti: "Şimdiden bu 5 siyasi partiye çağrı yapıyorum; gelin bu parayı almayın. Bunu devletin, milletin hazinesinde bırakın. Bakın her gün grup başkan vekilleri, milletvekilleri vatandaşın zorluğundan, ekonomik krizden, bazı kesimlerin yaşadığı daha farklı zorluklardan bahsediyorlar. Gelin bırakın. Tüm dünyada yaşanan ekonomik kriz, ülkemizde de yaşıyor. Toplumun her kesimi etkileri devam ederken özellikle siyasi partilere hazineden yapılan yardımın bu kadar yüksek olmasını ben şahsen kabullenemiyorum. Milletimiz de kabullenemiyor. Bize ‘siz almadığınız için diyorsunuz’ diyenler oluyor. Biz 2000 yılında aldık, rahmetli genel başkanımız ‘şehit ailelerine bağışlıyoruz’ dedi. Bugün bu para bize verilseydi milletimiz duysun ki BBP bu parayı almazdı, fakire verilsin diye devletin hazinesinde bırakırdı."

http://www.ankaramasasi.com/haber/1175450/bbp-mustafa-desticiden-asgari-ucret-beklentisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.