Bakan Selçuk'tan 21 Eylül açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "21 Eylül'de belirli sınıflarda yüz yüze eğitimi başlatacağız" dedi.
Ankara Masası
|
29 Ağustos 2020, Cumartesi - 10:25
Bakan Selçuk'tan 21 Eylül açıklaması
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde uzaktan eğitim çalışmaları ve yeni eğitim öğretim yılı hazırlıklarıyla ilgili basın toplantısı düzenledi. Bakan Selçuk, açıklamaları ardından gazetecilerin sorunlarını yanıtladı.
Bakan Selçuk'a bazı kademelerde yüz yüze eğitimin başlayacağı yönündeki haberler soruldu. Salgının seyrine ilişkin kurulun tavsiyesi doğrultusunda hareket edeceklerini belirten Bakan Selçuk, "21 Eylül'de belirli sınıflarda yüz yüze eğitimi başlatacağız" dedi.

Bakan Selçuk'un açıklamalarından satır başları şöyle:

"Öğretmenlerimizin sürekli bu işin içindeler. Öğrencilerimize çok sayıda yardımda bulunuyorlar. Canlı sınıfla ilgili imkanlarımızı 10-12 kat artırıyoruz. TV ile yetinmedik, canlı platformlar kurduk. EBA Türkiye'de en çok ziyaret edilen sitelerden"


İnternet kotaları 2 katına çıkıyor

"Erişimde fırsat adaleti olsun diye internet paketi olmayan çocuklarımıza destek olmak; bugün yine operatörlerden olumlu haber geldi. İki katına çıkarılıyor çocuklarımızın eğitimle ilgili kotaları. Bu anlamda da daha yeni gelişmeler olacak."


Öğrencilere çalışma kitabı

"Okuyorum yazıyorum programı oluşturarak sadece birinci sınıfa giden öğrencilerimizin eksiği tamamlamak adına bir gayretimiz oldu. Öğrencilerle ilgili EBA kanallarının yeni hazırlık dönemi programları çıktı. Öğrencilere ders kitabı dışında çalışma kitabı verilecek."


Gezici EBA destek noktası

"Yaklaşık 1,5 milyon çocuğun EBA'ya erişimi var. Peki ne yapıyoruz, hızlı bir şekilde destek ekipleri kuruyoruz. Gezici EBA destek noktası hazırlıyoruz. 5 bin 200 destek noktamız hazır. Bu noktaları erişimde zorluk çeken çocukların bulundukları bölgelere kuruyoruz. EBA'ya erişemeyen çocuklar için 17 kitap hazırladık."
http://www.ankaramasasi.com/haber/117767/bakan-selcuktan-21-eylul-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.