Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesine Açıldı

Ankara Masası
|
01 Mart 2020, Pazar - 21:17
Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesine Açıldı

Yapımına 2016 yılında başlanan ve Türkiye'nin en büyük kütüphanesi olma özelliğini taşıyan Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle hizmete açıldı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde yer alan Millet Kütüphanesi, aynı anda 5 bin kişiye hizmet verebilecek kapasitede inşa edildi. 125 bin metrekare kapalı alana sahip kütüphane, bilime meraklı okurlar için 7 gün 24 saat açık olacak. 4 milyon basılı eserin yer aldığı kütüphane, 120 milyonun üzerinde elektronik yayın ile 100 farklı ülkeden 134 farklı dilde yayınlanmış eseri bünyesinde barındırıyor.

Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi, kitaplarıyla olduğu kadar koleksiyonu ve hizmetleri açısından da önemli yenilikler sunuyor. “Nadir Eserler Kütüphanesi, Cihannüma Salonu, Selçuklu Müze ve Sergi Salonu, Anadolu Salonu, Divan Salonu, Mücellithane, Kitap Şifahanesi, 500 kişilik konferans salonu, teknoloji sınıfları, mesleki eğitim sınıfları ve film izleme alanları” gibi bölümleriyle, dünyanın sayılı kütüphaneleri arasında gösterilmeye aday bir özellik taşıyor.

BAĞIŞ KOLEKSİYONU
Kütüphaneyi zenginleştiren unsurlardan biri de, bağışlar… Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra gazeteci-yazar Mehmed Şevket Eygi, edebiyat araştırmacısı ve tarihçi Prof. Dr. Abdülbaki Gölpınarlı, tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, bestekar ve ut virtüözü Cinuçen Tanrıkorur gibi birçok ismin kitapları raflardaki yerini alarak, geniş kitlelerin hizmetine sunuluyor.

ERİŞİM KOLAYLIĞI
Kütüphaneye üyelikler, e-Devlet üzerinden gerçekleştirebiliyor. Kütüphaneden faydalanmak isteyen yeni kimlik kartı sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, turnikelerdeki haznelere kimlik kartlarını okutarak kolaylıkla giriş yapabilecekler. 15 yaşını doldurmamış kullanıcılar ise, kütüphane giriş bankolarından hızlı giriş kartı alarak turnikelerden geçebilecek. Araçlarıyla kütüphaneye giriş yapmak isteyen kullanıcılar kimlik ve araç ruhsatlarını ibraz etmeleri halinde otoparktan yararlanabilenecekler. 

Selçuklu, Osmanlı ve çağdaş mimariden esintiler taşıyan Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesinin, Başkent’in sembol mekanlarından birine dönüşmesi bekleniyor. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1187/millet-kutuphanesi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.