Türk Lirası mevduatları için yeni düzenleme! Bakan Nebati ayrıntıları açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati ,döviz endeksli Türk Lirası mevduatlarıyla ilgili yeni düzenlemelerin ayrıntılarını açıkladı.
Ecem Çetin
|
21 Aralık 2021, Salı - 14:10
Türk Lirası mevduatları için yeni düzenleme! Bakan Nebati ayrıntıları açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanlığından yapılan açıklamada, birikimlerini TL mevduat olarak değerlendirenlerin kurlardaki oynaklık karşısında mağdur olmaması için "Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat" devreye alındığı bildirildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Hesaplar 3, 6, 9 ve 12 ay vadelerle açılabilecek. Minimum faiz oranı TCMB Politika Faiz Oranı olarak uygulanacak. Sisteme her banka katılabilecek. Üründe, gerçek kişilerce Türk lirası vadeli hesaplar üzerinde işleyecek faiz ile hesap açılış ve vade tarihlerindeki kur değişim oranı kıyaslanacak. Kur farkı hesaplamaları için Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası her gün saat 11.00'de Amerikan doları döviz alış kuru yayınlayacaktır. Hesabın açıldığı tarihteki TCMB kuru ile kapatıldığı tarihteki TCMB kurundan düşük olan üzerinden hesap bakiyesi güncellenecek. Vade sonunda kur değişiminin faiz oranı üzerinde kalması halinde oluşabilecek fark müşteri hesabına Türk lirası olarak yansıtılacaktır."

http://www.ankaramasasi.com/haber/1187416/turk-lirasi-mevduatlari-icin-yeni-duzenleme-bakan-nebati-ayrintilari-acikladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.