Meclis'te 'İstanbul Sözleşmesi' gerginliği

TBMM Genel Kurulu'nda 'İstanbul Sözleşmesi' gerginliğine yaşanırken CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer "Dün savunduğunuz şeyi bugün itiraz etmeniz AK Parti Genel Başkanı'na hakarettir" sözleriyle AK Partilileri eleştirdi.
Ankara Masası
|
22 Aralık 2021, Çarşamba - 00:50
Meclis'te 'İstanbul Sözleşmesi' gerginliği

TBMM Genel Kurulu'nda 'İstanbul Sözleşmesi' tartışması yaşandı.
İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur ve 19 milletvekili, kadına yönelik şiddetin engellenmesi ve TBMM'nin, hükûmetin yeterli olmadığı ve daha aktif bir rol üstlenmeleri amacıyla araştırma komisyonu kurulması için TBMM’de önerge verdi. Bu önergenin görüşüldüğü sırada AKP Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal'ın "‘İstanbul Sözleşmesi yoksa, çözümümüz yok’ demek bir az gelişmişlik kompleksidir” demesi tartışmanın ateşini fitilledi.

"En çok AK Parti Genel Başkanı'na hakarettir"

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer, Çokal'ın bu sözlerinin ardından partisi adına söz talep ederek kürsüye çıkarken "Kompleksten bahsederken acaba İstanbul Sözleşmesi’ni savunduğu dönemlerde hangi kompleks içinde olduğunu merak ediyorum kendisinin. Tabi sizin partiniz hiçbir ortak akıla danışmadan karar aldığı için, uzun sürenin deneyimlemeleri sonucu, birçok kadın örgütünün verdiği tavsiyeler sonucunda oluşturulan altın niteliğindeki İstanbul Sözleşmesi’nin değerini anlamamanız gayet normal" ifadelerini kullandı.

Taşçıer sözlerine şöyle devam etti;

İstanbul Sözleşmesi'nin AK Parti tarafından parlementoda savunulduğunu hatırlatırken, bu olayı doğru ve olumlu karşıladıklarını hatırlattı. İstanbul Sözleşmesi'ni az gelişmişlik olarak görmenin en çok AK Parti Genel Başkanı ve AK Parti milletvekillerine hakaret olduğunu söyleyen Ankara Milletvekili Taşçıer, "Gerçekten işiniz çok zor. Dün savunduğunuz şeye bugün itiraz etmeniz, dün gereksiz dediklerini bugün kırmızı halıda karşılamanız; sizin için en büyük utanç zaten

http://www.ankaramasasi.com/haber/1188703/mecliste-istanbul-sozlesmesi-gerginligi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.