Ankara'da 2 köpeğe el konuldu

Ankara'nın Etimesgut ilçesinde kötü şartlarda bakıldığı ortaya çıkan 2 köpeğe el konularak, ev sahibine para cezası uygulandı.
Ankara Masası
|
23 Aralık 2021, Perşembe - 12:51
Ankara'da 2 köpeğe el konuldu

Ankara'nın Etimesgut ilçesi Yapracık semtindeki bir evde kötü şartlar altında yaşayan ve ses tellerinin kesildiği iddia edilen 2 köpeğe ekipler tarafından el konuldu. Köpekler incelenmek üzere Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'ne götürülürken, ev sahibine para cezası uygulandı.

Hürriyet'in haberine göre; Yapracık semtinde bulunan sitede apartmanın giriş kat balkonunda elverişli olmayan koşullarda köpek beslendiği iddiasıyla ihbarda bulunuldu. Olay yerine gelen Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü 9'uncu Bölge Müdürlüğü ekipleri,  Hüseyin M.'nin depo olarak kullandığı eve jandarma ekipleri ile birlikte baskın düzenledi.  Şehir dışında olduğu belirlenen Hüseyin M.'nin oğlunun kapıyı açmasıyla içeriye giren ekipler, aç, susuz ve uygunsuz koşullarda tutulan  terrier ve pitbull cinsi 2 köpek ile karşılaştı. Ekipler 2 köpeğe el koyarken, Hüseyin M. hakkında tutanak tutuldu ve 'Hayvanları Koruma Kanunu' kapsamında köpek başına 1500 TL olmak üzere toplam 3 bin TL para cezası uygulandı.

Ses telleri incelenecek

Öte yandan aynı apartmanda yaşayan vatandaşlar köpeklerin ses tellerinin kesildiğini iddia ederken, hiç havlama sesinin gelmediğini belirtti. Ev sahibi Hüseyin M.'nin ise eve ara sıra uğradığı ve köpekleri apartman sakinlerinin balkon aralığından beslemeye çalıştığı öğrenildi.

Ses telleri kesildiği iddia edilen pitbull cinsi köpeğin, durumunun tespit edilebilmesi için Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'ne götürülerek incelemeye alındı. Köpeğin ses tellerinin kesildiğinin tespit edilmesi durumunda şüpheli hakkında 'hayvana eziyet' suçundan soruşturma başlatılacağı belirtildi.

Eve yapılan baskına eşlik eden  Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu Ankara Temsilcisi Tülay Danacıoğlu, hayvanlarda hak ihlali olduğunun dışarıdan bakınca dahi anlaşıldığını söyledi. Danacıoğlu, para cezasının yeterli olmadığını söyleyerek  "2 köpeğe 1500 liradan 3 bin lira para cezası kesildi. Bu para cezası asla yeterli değil. Ne yazık ki yeni çıkan kanunda da bu para cezası olarak devam ediyor. Bu şartlarda bakılan hayvanlar için verilen ceza bu olmamalı" diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1191234/ankarada-2-kopege-el-konuldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.