Hakan Akçam: Gayrimenkulde düşüş olacağını beklemiyorum

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkan Adayı Hakan Akçam, "Gayrimenkul fiyatlarında düşüş olacağını beklemiyorum." dedi.
Ankara Masası
|
23 Aralık 2021, Perşembe - 14:47
Hakan Akçam: Gayrimenkulde düşüş olacağını beklemiyorum

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkan Adayı Hakan Akçam, Ankara Masası'na konuk oldu.

Dövizdeki düşüşün emlak fiyatlarına etkisi sorulan Akçam, "Ankara'da gayrimenkul fiyatlarında belirgin bir düşme yok.  Aynı seyirde gidiyor. Gayrimenkulde bir kural vardır. Çıkan rakam kolay kolay aşağıya inmez. Çünkü konutlar yapılırken maliyetler göz önüne alınıyor. Maliyetler yüksek olunca bu da fiyatlara yansıyor. Dolayısıyla kısa zamanda fiyatların düşeceğini düşünmüyorum." dedi.

Toplu konut ve kentsel dönüşüme ihtiyaç olduğunu belirten Akçam, "Eldekiler son 2 ayda inanılmaz fiyatlara satıldı. Yeni konutlara ihtiyaç olacak." ifadelerini kullandı.

Çankaya'da 1,5 ay önce 1 milyona satışına sunulan konut için 2,5 milyona kadar fiyat belirlendiğini ifade eden Akçam, fırsatçılık yapıldığını savundu. 

Ege ve Akdeniz bölgelerinde dolarla satış yapıldığını anlatan Akçam, "Burada da ciddi sorunlar var. Bence TL üzerinden hareket etmemiz lazım." değerlendirmesinde bulundu. 

Yabancıların kira fiyatlarına etkisi olduğunu dile getiren Akçam, ev sahiplerinin bu kişilere ev vermemek için fiyatları yüksek tuttuğunu ekledi. 

"Bizim açımızdan iyi oluyor ama..."

"Gayrimenkulu net fiyat üzerinden satalım." çağrısında bulunan Akçam, "1 milyonluk bir evden 40 bin lira civarında hizmet bedeli alıyoruz. Konut 2 milyona çıktığı zaman alacağımız 80 bin liraya çıkıyor. Bizim açımızdan iyi oluyor ama böyle olsun istemiyoruz. Az alalım ama sürekli iş devam etsin diye düşünüyoruz." şeklinde konuştu.

Ankara'da ilçeler arası kira fiyatlarında fark kalmadığının bilgisini veren Akçam, dövizdeki hareketlilikten dolayı son dönemde iptal edilen çok sayıda konut satış olduğunu da aktardı. 

"En büyük problemimiz kaçak emlakçılar"

En büyük problemlerinin kaçak emlakçılık olduğunu söyleyen Akçam şöyle devam etti: Bizim mesleğimizin en büyük sorunu bu. Belgeleri tam olan kişi vergisini ödüyor. Dışarından olan kişilerin ise hiçbir masrafı yok. Bunu bitirmek zorundayız. Bizim bir yönetmeliğimiz var. Burada kaçak emlakçılığa yönelik sorumluluk var ama ceza olarak çok az. Oda olarak denetleme yetkimiz yok. Ticaret Bakanlığı ve il ticaret müdürlükleri denetliyor. 



http://www.ankaramasasi.com/haber/1191369/hakan-akcam-gayrimenkulde-dusus-olacagini-beklemiyorum
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.