Atatürk’ün Ankara’ya gelişini İlber Ortaylı Yenimahalle'de anlatacak

Yenimahalle Belediyesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Ankara'ya gelişine özel Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi Genco Erkal Salonu’nda İlber Ortaylı'nın katılımıyla söyleşi düzenleyecek.
Ankara Masası
|
26 Aralık 2021, Pazar - 10:34
Atatürk’ün Ankara’ya gelişini İlber Ortaylı Yenimahalle'de anlatacak

Yenimahalle Belediyesi, Atatürk’ün Ankara’ya Gelişinin 102’inci yılı dolayısıyla Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi Genco Erkal Salonu’nda unutulmaz bir söyleşiye imza atacak.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın ev sahipliğinde 27 Aralık Pazartesi saat 18.00’da başlayacak olan programda Ünlü tarihçi İlber Ortaylı, Atatürk’ün Ankara’ya gelişini ve Ankara’nın Atatürk için önemini anlatacak. Gazeteci Deniz Zeyrek’in moderatörlüğünde gerçekleşecek söyleşide Prof. Dr. İlber Ortaylı 27 Aralık tarihinin önemini Başkentlilere aktaracak.

"İlber hocamızı ilçemizde misafir etmek mutluluk verici"

Tarih denince ilk akla gelen isimlerin başında İlber Ortaylı’nın olduğunu kaydeden Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "102 yıl önce 27 Aralık günü Atatürk’ün Ankara’ya ayak basması ile milletimizin ve Ankara’nın kaderi değişmiştir. Ankara Milli Mücadele’nin karargâhı ve Cumhuriyetimizin Başkenti olmuştur. Böylesine önemli bir günde İlber hocamızı ilçemizde misafir etmek mutluluk verici. Tarihi birde İlber Ortaylı’dan dinlemek isteyen herkesi programımıza davet ediyorum” dedi. Program; Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın sosyal medya hesaplarından da canlı yayınlanacak.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1196595/ataturkun-ankaraya-gelisini-ilber-ortayli-yenimahallede-anlatacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.