30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 98.yılı kutlanıyor

Türk halkının bu topraklarda var olma iradesi ve kararlılığının yansıması olan 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 98. Yıldönümü… Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğindeki Türk ordusu Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesinde şanlı zaferlerle dolu tarihimize bir Büyük zaferi armağan etti. Bu kahramanlık destanı da tarihimizde asla unutulmayacak yerini aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "30 Ağustos zaferiyle bu toprakların ezeli ve ebedi vatanımız olduğu tüm dünyaya bir kez daha ilan edilmiştir" dedi. TBMM Başkanı Şentop Cumhuriyetimizin banisi Atatürk’ün “İlk hedefiniz Akdeniz’dir” emrini hatırlatırken siyasi liderler de Zafer Bayramı dolayısıyla kutlama mesajları yayımladı.
Büşra Bayrak
|
30 Ağustos 2020, Pazar - 08:32
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 98.yılı kutlanıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Büyük Zafer'in 98. yıl dönümüne kavuşmanın heyecanı içinde olduklarını vurguladı.

Türkiye'deki ve dünyanın dört bir yanındaki vatandaşların 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı gönülden tebrik eden Erdoğan, şunları kaydetti:

“Bu zafer, tarihe gömülmek istenen bir milletin küllerinden doğuşunun, şahlanışının, tarih sahnesine yeniden çıkışının ilanıdır."

"1919 yılında Samsun'da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde başlatılan kurtuluş mücadelesi, 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile kesin ve kalıcı bir zafere ulaşmıştır. 30 Ağustos zaferiyle bu toprakların ezeli ve ebedi vatanımız olduğu tüm dünyaya bir kez daha ilan edilmiştir. Bu zafer, tarihe gömülmek istenen bir milletin küllerinden doğuşunun, şahlanışının, tarih sahnesine yeniden çıkışının ilanıdır."

Türkiye'nin istiklal ve istikbal mücadelesinin bugün de devam ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle devam etti:

"Doğu Akdeniz'den ülkemizi dışlamaya çalışanlarla, bir asır önce vatanımızı işgale yeltenenlerin aynı müstevliler olması elbette tesadüf değildir. Milletimiz nasıl yokluk ve imkansızlığa rağmen kurtuluş mücadelesini zafere taşımışsa, bugün de Mavi Vatan’daki Sevr heveslerini ve hamlelerini boşa çıkarmakta asla tereddüt göstermeyecektir. Bu husustaki irademizden ve zafere olan sarsılmaz inancımızdan kimsenin şüphesi olmamalıdır. Bu düşüncelerle Cumhuriyetimizin banisi, Büyük Taarruzun Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnetle yâd ediyorum. Bin yıldır bu vatanı korumak için hayatlarını feda etmiş tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize sağlıklı, huzurlu ömürler diliyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun."

“Büyük Taarruzda zafere erişen strateji ve akıl bugün çok daha anlamlı hale gelmiştir”

TBMM Başkanı Mustafa Şentop da, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Büyük Taarruz'da, "Ordular, ilk hedefiniz Akdeniz'dir, ileri!" emriyle zafere erişen strateji ve aklın, bugün Akdeniz'de şekillenen büyük mücadele dikkate alındığında çok daha anlamlı hale geldiğini vurguladı.

"Cürmüne ve geçmişine bakmadan, hem ucuz kabadayılık peşinde olan, hem de tüm dünyayı imdada çağıranlar ve onlara destek vadedenler; aziz milletimizin tarihine ve en zor zamanlarda bile gösterdiği kahramanlıklara bir kez daha bakmalıdır.” diyen TBMM Başkanı Şentop mesajında, “Her oyunu, her hamleyi ve tezgahı bozacak gücüyle Türkiye, hukuk sınırları içinde haklarını müdafaa etmekten bir an bile geri durmayacaktır" ifadeleriyle kararlılık vurgusu yaptı.

“30 Ağustos milletin egemenliği düşü için atılmış en önemli adımlardan biridir.”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise mesajında şunları dile getirdi: "30 Ağustos'u yalnız 'askeri bir zafer' olarak tanımlamak mümkün değildir. 30 Ağustos aynı zamanda Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün gençlik yıllarından itibaren kurduğu 'milletin egemenliği' düşü için atılmış en önemli adımlardan biridir. Hiç kimse aradan geçen 98 yıla aldanmasın, Dumlupınar'da yakılan ışık hala yolumuzu, geleceğimizi aydınlatmaktadır. Bizler, dün olduğu gibi bugün de hem özgürlük ve bağımsızlığımıza hem de millet egemenliğine aynı inanç ile gönülden bağlıyız. Atatürk ve arkadaşlarının emaneti olan güzel Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırarak, 'millet egemenliği' düşünü eksiksiz şekilde hayata geçireceğiz. Tek adam rejiminin yerini, milletimizin hak ettiği şekilde demokratik, laik, sosyal hukuk devleti alacak. Unutulmasın ki o gün geldiğinde, yalnız ülkemiz değil içinde bulunduğumuz coğrafya da 'barışın güneşi' ile aydınlanacak."

“Anlaşılan odur ki Yunanistan'ın denize dökülme istek ve iştahı yeniden kabarmıştır.”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli,"30 Ağustos 1922'nin Dumlupınar'ında Gazi Mustafa Kemal Atatürk kumandasındaki şanlı Türk askeri, Sultan Alparslan ve kahraman neferlerinin emanetine canları pahasına kol kanat germişler, sahip çıkmışlardır. Büyük Taarruzun ilham ve irade kaynağı Malazgirt Zaferi'nin ruh kökünde saklıdır" değerlendirmesinde bulundu.

30 Ağustos Zaferi'nin Türk milletinin diriliş ve yükseliş nişanesi olduğunu ve sonsuza kadar da böyle kalacağını vurgulayan MHP lideri Devlet Bahçeli, Akdeniz ve Ege'deki gelişmelere dikkat çektiği mesajında Yunanistan'a da şöyle seslendi: "Anlaşılan odur ki Yunanistan'ın denize dökülme istek ve iştahı yeniden kabarmıştır. Türk milletinin sinir uçlarına basmanın şiddetli sonuçları olacağını görmeyen, göremeyen, görse bile önemsemeyen Yunanistan ve zalim destekçileri sonu çok kötü olacak bir tahrik kampanyasının orta yerindedir. Akdeniz ve Ege'de derinleşen ve mayına çarpması an meselesi olan cepheleşmenin süratle yumuşaması, çatışmasızlığın hakim olması, gerginliğin azalması, son tahlilde krizin yatışması elbette samimi beklentimizdir."

“Türk tarihi, tıpkı vatan gibidir, bir bütündür ve parçalanamaz"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener mesajında, Sultan Alparslan'ın "Size öyle bir vatan aldım ki; ebediyen sizin olacaktır." sözlerini hatırlatarak şu ifadelere yer verdi:"Alparslan'dan bugüne kadar yurdumuz olan, bu muhteşem vatanın, bugün bir başka kahramanlık destanını kutluyoruz. Türk milleti, 26 Ağustos 1071'den 851 yıl sonra, 'Ecdadımız son sözü söyledi' diyerek, yine bir 26 Ağustos'ta taarruza geçti. Ve 30 Ağustos günü de Türk tarihine yeni bir zafer armağan etti. İşgal altındaki vatanımızı, yedi düvele meydan okuyarak istiklale kavuşturan Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını, minnet ve rahmetle yad ediyorum." Akşener, "Malazgirt Ovası'nda dev bir ordunun üzerine yürüyen Bozkurt bakışlı Alparslan da bizimdir, Kocatepe'den işgal ordularının üzerine yürüyen mavi gözlü Bozkurt Mustafa Kemal de bizimdir. Türk tarihi, tıpkı vatan gibidir, bir bütündür ve parçalanamaz" ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/120502/30-agustos-zafer-bayraminin-98yili-kutlaniyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.