Ekmek fiyatlarında artış olacak mı?

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı ekmek fiyatlarında makul artışa gideceklerini belirtirken Halk Ekmek yetkilisi de fırıncılardan çıkacak karara göre fiyat güncellemesi yapacaklarını söyledi.
Ankara Masası
|
03 Ocak 2022, Pazartesi - 14:14
Ekmek fiyatlarında artış olacak mı?

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), ekmeklik buğday fiyatına yüzde 23 ve arpa fiyatına ise yüzde 24 zam yapıldığını açıklaması üzerine zamların ekmek fiyatlarına yansıyıp yansımayacağı merak konusu oldu.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı hem üreticiyi hem de tüketici düşünmek zorunda olduklarını vurgulayarak, dünyada ve Türkiye'de yaşanan ekonomik olumsuzluklara rağmen fırıncı esnafının ayakta kalma gayreti gösterdiğini bildirdi.

"Makul" fiyat artışı olacak

Balcı, esnafın ayakta durabilmesi için ekmek fiyatlarında "makul" bir fiyat artışının gündeme geleceğini belirterek, "2021'de nasıl yüzde 20 artış gerçekleştiyse bu sene de ocak ayından sonra yüzde 20 bandında yani kilogramı 12 lira olan ekmeğin fiyatının azami 14-15 lirayı geçmemesi için çalışma yapıyoruz." dedi.

TMO'nun hamlesine dikkat çekti

Geçen yıl birçok girdide ciddi fiyat artışı olmasına rağmen ekmekteki fiyat artışının yüzde 20'de kaldığına dikkat çeken Balcı, "Burada Toprak Mahsulleri Ofisinin son 5 ayda yaptığı çalışmaların önemi çok fazla. Un fiyatları 140 liradan 320 lira bandına çıktığında TMO 326 un fabrikasıyla anlaşma yaptı. Piyasaya 185 liradan fabrika teslimi un verildi. Fırıncımıza maliyeti, nakliye dahil 200 liraya geliyordu. 320 lira olan unu son 5 ayda 200 liraya piyasada bulma imkanımız vardı, bu da ekmek maliyetinin daha fazla yükselmesini önlemiş oldu." diye konuştu.

"Dayanabildiğimiz kadar dayanacağız"

Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek yetkilisi, Türkiye Fırıncılar Federasyonu'nun gerçekleştireceği toplantıdan çıkacak karara göre halk ekmek fiyatlarında da güncelleme yapacaklarını belirtirken "1 Ocak itibariyle gelen zamlara istinaden ekmek fiyatlarına da bu fiyat güncellemeleri yansıtacaklar. Ankara’da ekmek fiyatlarının 2.75 ile 3 lira arasında talep edileceği söyleniyor" şeklinde değerlendirmede bulundu.

Mevcut stoklar bitene kadar 250 gram ekmeğin 1.25 TL den satışına devam edileceklerini bir kez daha yineleyen yetkili stokların azaldığını söyleyerek "Dayanabildiğimiz kadar dayanacağız vatandaşın zor durumda kalmasını istemiyoruz" ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1213920/ekmek-fiyatlarinda-artis-olacak-mi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.