Kurumlar vergisi beyanname süresiyle ilgili yeni karar

Gelir İdaresi Başkanlığı, 2023 yılına ait kurumlar vergisi beyannamelerinin verilme ve ödeme sürelerini 6 Mayıs'a kadar uzatırken, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki mükellefler için mücbir sebep halini 31 Ağustos'a kadar bir kez daha uzattı. Ayrıca, e-Defterlerin yüklenme süresi de 10 Mayıs'a kadar uzatıldı.
Kaynak: AA
|
26 Nisan 2024, Cuma - 21:03
Kurumlar vergisi beyanname süresiyle ilgili yeni karar

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), 2023 yılına ait kurumlar vergisi beyannameleri için son tarih olan 30 Nisan'ı takip eden günlerde yoğunluğa çözüm amacıyla yeni bir karar aldı. Bu karara göre, 2023 yılına ait kurumlar vergisi beyannamelerinin verilme süresi ile ödeme süresi 6 Mayıs'a kadar uzatıldı.

GİB'nin internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, 2024/Mart dönemine ilişkin "Form Ba" ve "Form Bs" bildirimleri de 6 Mayıs'a kadar teslim edilebilecek.

Ayrıca, e-Defterlerin oluşturulma ve imzalanma süresiyle ilgili olarak da düzenleme yapıldı. 30 Nisan'a kadar oluşturulması ve imzalanması gereken e-Defterlerin, 10 Mayıs'a kadar yüklenmesine izin verilecek.

Öte yandan, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki mükellefler için mücbir sebep halinin sona eriş tarihi bir kez daha 31 Ağustos olarak belirlendi. Bu bölgelerdeki mükellefler için 30 Nisan'da sona erecek olan mücbir sebep hali süresi, "son kez" olmak üzere uzatıldı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2135581/kurumlar-vergisi-beyanname-suresiyle-ilgili-yeni-karar
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.