Ali Babacan:"15 Temmuz’da dersini alan darbecilerdi"

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ​​Partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirerek "15 Temmuz’da dersini alanlar darbecilerdi. Ders verenler de demokrasimize sokaklarda sahip çıkan vatandaşlarımızdı. Hiç kimse o kıymetli mücadeleyi böyle günlük siyasetle kirletmeye kalkmasın" dedi.
Ankara Masası
|
05 Ocak 2022, Çarşamba - 17:09
Ali Babacan:"15 Temmuz’da dersini alan darbecilerdi"

Partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendiren DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Sokaklara döküleceklermiş, meydanlara döküleceklermiş. Ya siz 15 Temmuz’u görmediniz mi? Nereye dökülürseniz dökülün..” açıklamasına yönelik değerlendirme yaparak,"15 Temmuz’da dersini alanlar darbecilerdi. Ders verenler de demokrasimize sokaklarda sahip çıkan vatandaşlarımızdı. Hiç kimse o kıymetli mücadeleyi böyle günlük siyasetle kirletmeye kalkmasın." dedi.

"15 Temmuzda dersini alan darbecilerdi"

“Cumhurbaşkanı'nın temel hak ve özgürlüklerden haberi yok. Sokağa çıkanlara 15 Temmuz'daki gibi ders verecekmiş. 15 Temmuz'da dersini alanlar darbecilerdi. Ders verenler de demokrasimize sokaklarda sahip çıkan vatandaşlarımızdı. Hiç kimse o kıymetli mücadeleyi böyle günlük siyasetle kirletmeye kalkmasın. Ama varsa yoksa tehdit. Sayın Erdoğan sizin maksadınız nedir? Bu ülkenin insanlarını ayrıştırmaktan, kutuplaştırmaktan bıkmadınız mı? Huzursuzluktan beslenmek yetmedi mi? Gece yarısı kararname imzalamaktan artakalan zamanda artık kabadayılığa mı başladınız?”


"TÜİK'i dikkate almayın"

Değerlendirme toplantısında konuşan Babacan, hükümete çağrıda bulunarak da "Eğer memuru, emekliyi azıcık düşünüyorsanız, maaş zamlarında TÜİK'in açıkladığı rakamları dikkate almayın.” açıklamasında bulundu.

Ülkenin tam gaz yoksulluğa sürüklendiğini belirten Babacan, ülkede, zihniyet ve iktidar değişikliğinden başka çare bulunmadı, bu iktidarın, artık ülkenin sorunlarına çözüm bulabilme kapasitesi bitmiştir, yoktur." dedi.

TÜİK'in 2021 yılı enflasyon rakamlarına da değinen Babacan," üretici ve tüketici enflasyonları arasındaki farkın, Cumhuriyet tarihinin en yüksek noktasında. Açıklanan enflasyonun gelecek dönemde daha da artacak" ifadelerini kullandı.

"Önce doları köpürttüler sonra köpüğü almak için milyarlarca dolar harcadılar"

Ali Babacan, döviz kuru arttığında bu ülkede A'dan Z'ye her şeye zam geleceğini belirterek "Çareyi döviz rezervlerini yakmakta buluyorlar. Bir kere alıştılar. Önce doları köpürtüyorlar sonra köpüğü almak için milyarlarca dolar harcıyorlar. Aynı 130 milyar doları yaktıkları gibi. 20 Aralık haftasında da 9 milyar doları daha gizli saklı, arka kapı yöntemleriyle yaktılar. Hiç acımadılar. İnsafsızca, gizli saklı, cayır cayır yaptılar. Hepsi ortaya çıktı. Onun için tek çare açık olmak, şeffaf olmak, dosdoğru olmak. Dosdoğru olmazsanız bu ülkenin ekonomisini yönetemezsiniz, düzeltemezsiniz." diye konuştu.


DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, işçi, memur herkesin yüksek fiyatlar altında ezildiğini, halkın yoksulluğa, açlığa sürüklendiğini, gelir dağılımının bozulduğunu savunarak şöyle konuştu:

"Orta direk diye bir şey kalmadı. ya çok zengin var ya maaşıyla zor geçinmeye çalışan kitleler var. İktidara açıkça bir çağrıda bulunmak istiyorum, eğer memuru, emekliyi azıcık düşünüyorsanız, maaş zamlarında TÜİK'in açıkladığı rakamları dikkate almayın, onlar gerçek değil. Gerçek olmayan, uydurulmuş enflasyon rakamlarına dayanan bir zam olur mu? Bir memur emekli zammı, uydurma enflasyon rakamlarına dayanarak yapılır mı? Gerçek enflasyon çarşıda, pazarda, markette... Maaş zamlarında gerçek enflasyonu baz alın. Sadece önceki yılın enflasyonunu telafi etmekle yeterli kalmayın. Gelecek enflasyonu da dikkate alarak mutlaka bu zamları hesap edin. İlgili sendikayla bu yaptığınız altıncı toplu sözleşmeyi de derhal yırtıp Beştepe'de gördüğünüz ilk çöp kutusuna atın. Aileleriyle beraber 20 milyon insanın geçimini düşünüyorsanız, toplu sözleşmeyi de derhal güncelleyin."

http://www.ankaramasasi.com/haber/1219344/ali-babacan15-temmuzda-dersini-alan-darbecilerdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.