Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında kabine toplanıyor

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yurt dışı ziyareti nedeniyle çarşamba günü toplanacak. Kabinenin gündeminde ekonomi, salgın ve terörle mücadele olacak.
Ankara Masası
|
16 Ocak 2022, Pazar - 14:06
Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında kabine toplanıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yılın ilk yurt dışı ziyaretini yarın Arnavutluk'a gerçekleştirecek. Ziyaretin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan çarşamba günü ise Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'na başkanlık edecek

Kabinede vakalar artışları nedeniyle koronavirüs bir numaralı gündem maddesi olacak. Ekonomi ve terör mücadele konuları da masaya yatırılacak.

Yeni önlemler gelebilir

Pozitif vaka sayısının 70 binlere ulaşmasıyla vaka sayısı geriletmek için atılacak adımların neler olacağı da Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde masaya gelecek başlıklar arasında yer alıyor.

Ekonomi

Ekonomi alanında kur ve fiyatlardaki dalgalanmayla mücadelenin görüşüleceği Kabine'de, hayata geçirilen enstrümanların sonuçları değerlendirilecek. Kur Korumalı TL mevduatı programı, bireysel emekliliğin yüzde 5 artırımı gibi birçok enstrüman hayata geçirilmişti, bu enstrümanların piyasaya etkisi toplantıda değerlendirilecek. Ayrıca Ankara'da konuşulan KDV düzenlemesi, KDV sisteminin sadeleştirilmesine yürütülen çalışmalar ve bu sistemin bütçeye etkileri de Kabine'nin ekonomi gündemi arasında olacak.

Terör mücadele

Terörle mücadele ayrı bir başlık olarak Kabine'nin gündemine gelecek. Terör operasyonları devam ederken, yaklaşan bahar aylarıyla birlikte terör örgütünün kırsaldaki hareket kabiliyetinin ortadan kaldırılmasına ilişkin atılacak adımlar ve yürütülecek operasyonlar da Kabine'nin gündeminde olacak.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1239534/cumhurbaskani-erdogan-baskanliginda-kabine-toplaniyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.