Karayollarında son durum...

Kar yağışı tüm yurdu etkisi altına alırken yağışlar ulaşımı da olumsuz etkiliyor. Tüm Türkiye'de kar yağışı nedeniyle birçok noktada ekipler ulaşımın aksamaması için çalışmalarına devam ediyor. Bununla birlikte karayollarındaki yol yapım ve bakım çalışmaları da sürdürülüyor.
Samet Dirican
|
19 Ocak 2022, Çarşamba - 09:55
Karayollarında son durum...

Karayolları Genel Müdürlüğünün yol durumu bültenine göre, Edirne-İstanbul yolunun 46-47. kilometrelerinde hızlı tren çalışmaları nedeniyle İstanbul istikameti trafiğe kapatılarak, ulaşım Edirne istikametinden iki yönlü sağlanıyor.

Karaburun-Urla yolunun 0-1, Ankara-Çankırı yolunun 15-17, Yenişehir-Bilecik yolunun 27-28 ve Seydişehir-Akseki yolunun 33-37. kilometrelerindeki yapım çalışmaları sebebiyle ulaşım kontrollü gerçekleştiriliyor.

Kahramanmaraş-Narlı-Gaziantep yolunun 1-2. kilometrelerinde (Arsan Köprülü Kavşağı mevkisi) üstyapı yenileme çalışmaları dolayısıyla ulaşım kontrollü devam ediyor.

Pınarbaşı-Sarız yolunun 6-10. kilometrelerindeki yapım çalışmaları nedeniyle ulaşım bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü sürdürülüyor.

Amasya-Taşova yolunun 46-47. kilometrelerinde (Taşova Şehir Geçişi) köprü yapım çalışmaları sebebiyle ulaşıma kontrollü izin veriliyor.

İyidere-Rize-Ardeşen yolunun 53. kilometresinde Rize Havalimanı Kavşağı yapım çalışması dolayısıyla Ardeşen-Rize istikameti trafiğe kapatılarak, ulaşım servis yolundan sağlanıyor.

Havsa-Uzunköprü yolunun 3. kilometresinde demir yolu köprüsü yapım çalışmaları nedeniyle her iki yönde ulaşım tek şeritten gerçekleştiriliyor.

Bartın-Kurucaşile yolunun 0-5. kilometrelerinde, Amasra Tüneli'ndeki elektrik-elektromekanik işlerinin yapım çalışmaları sebebiyle 1 Mart'a kadar yol trafiğe kapatılacak. Bu kesimde ulaşım, Zonguldak-Bartın il sınırı-Bartın-Kurucaşile yolunun 42. kilometresindeki Ahatlar Kavşağı-Ahatlar Köyü-Amasra bölgesinde bulunan eski yol üzerinden sürdürülecek. Yolu kullanacak sürücülerin dikkatli seyretmeleri, trafik işaret ve işaretçilerine uymaları gerekiyor.

Kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiliyor

Şırnak ve Siirt'te etkili olan kar yağışı nedeniyle 65 köy ve 11 mezra yolu ulaşıma kapandı.

Van, Muş, Hakkari ve Bitlis'te olumsuz hava koşulları nedeniyle 1064 yerleşim biriminin yolu kapandı.

Van Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, kar ve tipi nedeniyle 702 kırsal mahalleye ulaşım sağlanamıyor.

Karla mücadele ekipleri, kapalı yolların açılması, cadde ve kaldırımlarda biriken karların temizlenmesi için çalışmalarına devam ediyor.

Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü ekipleri de Van-Hakkari kara yolu Kurubaş ve Güzeldere geçitlerinde ulaşımın aksamaması için çaba gösteriyor.

Dondurucu soğuğun etkili olduğu Erciş ilçesinde, ağaçlarda oluşan kırağı ve yüksek kesimlerdeki sis etkileyici manzaralar oluşturdu.

Beyaza bürünen parklar ve Van Gölü sahili drone ile görüntülendi. Fotoğraf tutkunları ortaya çıkan güzellikleri fotoğrafladı.

Hakkari

Kentte iki gündür etkili olan kar ulaşımda aksamalara neden oldu.

Hakkari İl Özel İdaresinden alınan bilgiye göre, olumsuz hava koşulları nedeniyle kent genelinde 328 köy ve mezra yolu kapandı.

Karayolları Genel Müdürlüğünün sosyal medya hesabından yapılan bilgilendirmede, Şemdinli-Derecik kara yolu, Yüksekova-Şemdinli kara yolunun 20-50. kilometreleri ile Dağlıca kara yolunun 22-54. kilometreleri arasının yoğun kar nedeniyle trafiğe kapatıldığı bildirildi.

Karla mücadele ekipleri, söz konusu yolların açılması için çalışmalarını sürdürüyor. Belediye ekipleri de cadde ve sokaklarda kar temizleme çalışması başlattı.

Vatandaş ile esnaf da ev ve iş yerlerinin önünde biriken karları temizledi.

Muş

Muş İl Özel İdaresi ekipleri, kentte kapanan 14 köye ulaşımın sağlanabilmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

İl Özel İdaresi Karla Mücadele Grup Şefi Hakan Çolak, kapalı yolların en kısa sürede açmak için çaba gösterdiklerini söyledi.

Kentte fırtına ve tipinin çalışmaları zorlaştırdığını belirten Çolak, "Açtığımız yollar tekrar kapanıyor. Ekiplerimiz gece gündüz çalışıyor. Kar yüksekliği yer yer yer 4 ila 6 metreyi buluyor. Tüm zorluklara rağmen yolları açmaya çalışıyoruz." dedi.

Bitlis

Bitlis İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan, kent genelinde 20 köy yolunun kapandığını belirtti.

Kurtkan, yollarının en kısa sürede açılması için çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

Belediye karla mücadele ekipleri de cadde ve sokaklarda kar temizleme çalışması yürüttü.

Sinop'ta kar yağışı etkili oluyor

Sinop'ta etkili olan kar yağışı yaşamı olumsuz etkiliyor.

Kentte iki gündür etkisini sürdüren kar nedeniyle yüksek kesimlerde kar kalınlığı bir metreye ulaştı. Birçok köy yolunun ulaşıma kapandığı kentte İl Özel İdaresi ekipleri, kapanan yolları tekrar ulaşıma açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Kar sebebiyle küçük çapta heyelanların da meydana geldiği kentte, Karayolları ekipleri yol güzergahlarında temizlik çalışması yaptı.

Bolu Dağı'nda ağır tonajlı araç geçişine izin verilmiyor

D-100 kara yolunun Bolu Dağı kesiminde, yoğun kar yağışı nedeniyle ağır tonajlı araçların geçişine müsaade edilmiyor.

Trafik ekipleri, Bolu Dağı'nın Elmalık ve Kaynaşlı mevkisinde, kar yağışı ve buzlanma nedeniyle yolun ulaşıma kapanmaması için kontrol noktası oluşturdu.

Ekipler tarafından yapılan kontrollerde, ağır tonajlı tırların İstanbul ve Ankara istikametlerine gidişlerine izin verilmiyor.

Ağır tonajlı tırlar ve kamyonlar, yol güzergahlarında bulunan park alanlarına yönlendiriliyor.

Karayolları ekipleri, kar kalınlığının 50 santimetreye ulaştığı bölgede karla mücadele çalışması yürütüyor.

Orta ve Doğu Karadeniz'de kar yaşamı olumsuz etkiliyor

Trabzon'da 11, Giresun'da 61, Rize'de 48, Artvin'de 78, Gümüşhane'de 3 olmak üzere toplam 201 yerleşim birimine ulaşım sağlanamıyor.

Orta ve Doğu Karadeniz'in yüksek kesimlerinde hafta sonu etkili olan kar yağışının ardından halen ulaşıma kapalı bulunan 201 yerleşim biriminin yollarında karla mücadele çalışmaları devam ediyor.

Giresun Valiliğinden alınan bilgiye göre, merkezde 2, Bulancak'ta 9, Çanakçı'da 4, Dereli'de 13, Doğankent'te 1, Eynesil'de 5, Görele'de 18 ve Yağlıdere'de 9 olmak üzere 61 köy ile ulaşım sağlanamıyor.

İl Özel İdaresi ekipleri kapalı köy yollarını ulaşıma açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Rize

Rize'de de kar sebebiyle merkezde 1, Ardeşen'de 4, Çamlıhemşin'de 10, Güneysu'da 1, Hemşin'de 1, İkizdere'de 19 ve Pazar'da 12 olmak üzere 48 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

İl Özel İdaresi, yolların açılması için 60 iş makinesi ve 140 personelle çalışma yürütüyor.

Karayolları ekipleri ise Ovit Dağı Sivrikaya mevkisindeki tünel bölgesi ile Ayder Yaylası'nda yolların araç trafiğine açık kalması ve buzlanma olmaması için çalışmalara devam ediyor.

Artvin

Artvin İl Özel İdaresinden alınan bilgiye göre, merkezde 13, Ardanuç'ta 17, Arhavi'de 3, Borçka'da 9, Murgul'da 3, Hopa'da 3, Şavşat'ta da 30 olmak üzere toplamda 78 köye ulaşım sağlanamıyor.

İl Özel İdaresi ekipleri kapalı köy yollarını ulaşıma açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Üç gün devam eden yağış sonrası kent merkezindeki caddelerde biriken kar, Artvin Belediyesi ekiplerince iş makineleriyle temizleniyor.

Ordu

Ordu Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler de karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

Kentte aralıklarla devam eden kar nedeniyle kapanan 215 mahalle ve grup yolunun tamamı ulaşıma açıldı. 421 iş makinesi ve 491 personel ile ulaşıma açılan yollarda tuzlama çalışması yapıldı.

Ekiplerin 15 hastanın hastanelere ulaşmasını sağladığı, cenaze olan 11 yerde de ulaşım sorunu yaşanmaması için çalışma yaptıkları bildirildi.

Trabzon

Trabzon'un yüksek kesimlerini etkileyen kar yağışı sonrası kapanan mahalle yolları, Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ile TİSKİ Genel Müdürlüğü ekiplerince büyük ölçüde açıldı.

Ekipler, halen kapalı 11 mahalle yolunda çalışmalarını sürdürüyor.
Söz konusu yolların akşam saatlerine kadar açması hedefleniyor.

Öte yandan Gümüşhane'nin Kürtün ilçesinde de 3 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

Düzce'de kar yağışı ulaşımı aksatıyor

Yoğun kar yağışı zaman zaman ulaşımda aksamalara neden oluyor.
D-100 kara yolunun Bolu Dağı çıkışı ve D-655 Düzce-Zonguldak Batı Karadeniz bağlantı yolunun Akçakoca geçişinde kar yağışı tipi şeklinde etkisini sürdürüyor.

İç Anadolu'da kar yağışı ulaşımı da vurdu

Yozgat, Niğde, Nevşehir, Sivas ve Kayseri'de kar yağışı etkisini sürdürüyor.

Yozgat'ta öğle saatlerinde başlayan kar, etkisini artırdı. Belediye ve Karayolları ekipleri yollarda kar küreme ve temizlik çalışması yaptı.

Vatandaşlardan Mehmet Taşdemir, karın bereket olduğunu söyledi.

Kar yağışına çok sevindiğini belirten Taşdemir, "Keşke çok yağsa 40-50 santimetre olsa, içme suyundan tutun da tarlaların verimine kadar önemli. Birkaç yıldır su sıkıntısı çekiyoruz, inşallah bu sene çekmeyiz. Kar yeterli değil inşallah biraz daha yağar." dedi.

Niğde

Niğde'de öğle saatlerinde başlayan ve etkisini artıran kar nedeniyle her yer beyaza büründü.

Yeni Çarşı'da esnaf, iş yerinin önünde biriken karı temizlerken, belediye ve Karayolları ekipleri, olumsuzlukların yaşanmaması için çalışma yapıyor.

Karın tadını çıkaran çocuklar ise kardan adam yaptı.

Öte yandan Niğde-Adana Otoyolu 60. kilometrede bir tırın devrilmesi nedeniyle yolda uzun araç kuyruğu oluştu.

Nevşehir

Nevşehir'de öğle saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle belediye ekipleri cadde, sokak ve kaldırımlarda temizlik çalışması yaptı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Fen İşleri, Park ve Bahçeler ile Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri karla mücadele kapsamında, temizlik çalışması yaptı, yollar buzlanmaya karşı tuzlandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Belediye Başkanı Mehmet Savran, yarın sabaha kadar sürmesi beklenen yağışın olumsuz etkilerini ortadan kaldırmak amacıyla çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirtti.

350 kişilik ekiple temizlik ve tuzlama çalışması yapıldığını aktaran Savran, "Nevşehir'in her mevsimde güzel ve güvenli olması için gece gündüz demeden her alandaki çalışma ve faaliyetlerimiz sürecek." ifadesini kullandı.

Sivas

Sivas'ta etkili olan kar yağışıyla kent merkezi beyaza büründü.

Karın yağmasıyla tarihi Cumhuriyet Meydanı'nda güzel görüntüler oluştu.

Meydandaki Selçuklu ve Osmanlı döneminden kalma tarihi yapılar karla kaplandı.

Kar yağışı Sivas'ı çevre illere bağlayan yollarda da etkili oldu. Karayolları ekipleri iş makineleriyle temizlik çalışması yaptı.

Kayseri

Kayseri'de öğleden sonra başlayan kar etkisini sürdürüyor.

Kar yağışının etkisiyle Cumhuriyet Meydanı'nda trafikte yoğunluk yaşanıyor.

Kayseri-İstanbul ve İstanbul-Kayseri seferlerinin olumsuz hava şartlarından dolayı iptal edildiği, bazı uçuşların ise gecikmeli olarak devam ettiği öğrenildi.

Erzincan

Erzincan'da etkili olan kar yağışı ve buzlanma ulaşımda aksamalara neden oldu.

Kent genelinde akşam saatlerinde başlayan kar yağışı ve tipi dolayısıyla Erzincan-Sivas kara yolundaki Sakaltutan ve Kızıldağ ile Erzincan-Gümüşhane kara yolundaki Ahmediye geçitlerinde ulaşım güçlükle sağlanıyor.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle yolda kalan bazı araçların trafiği engellememesi için Karayolları ve polis ekipleri iş makineleriyle destek verdi.

Karayolları ekipleri, yolları kardan temizleyip tuzlama yaparak trafiği açık tutmaya çalışıyor.

Trafik polisleri, tır, çekici gibi ağır tonajlı araçları durdurarak kar ve buzlanma nedeniyle sürücüleri bir süre dinlenme tesislerinde beklemeleri, ekiplerce yapılan çalışmaların ardından yola devam etmeleri konusunda uyardı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1246010/karayollarinda-son-durum
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.