Rusya Ukrayna'yı işgal edecek mi? Lavrov'dan açıklama!

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Biz hiçbir zaman 'Ukrayna'yı işgal edeceğiz' demedik" dedi
Ankara Masası
|
21 Ocak 2022, Cuma - 15:10
Rusya Ukrayna'yı işgal edecek mi? Lavrov'dan açıklama!

Ukrayna - Rusya krizine ilişkin Cenevre'de bir araya gelen  Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın katılımıyla gerçekleşen zirve sona erdi. 

Kritik zirve sonrası açıklamalarda bulunan Lavrov, " Biz hiçbir zaman 'Ukrayna'yı işgal edeceğiz' demedik. Rusya Ukrayna halkı için tehdit değil. Blinken ile görüşmemizi açık ve faydalı oldu. Moskova'nın güvenlik taleplerini ilettik Washington'dan yazılı bir yanıt istiyoruz. Putin her zaman Biden ile iletişime geçmeye hazır." ifadelerini kullandı.

"Bugün burada farklılıklarımızı çözmeyi beklemiyoruz"

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ise toplantının Ukrayna krizinden kaynaklı tansiyonun düşürülmesi ve "Rusya'nın Ukrayna'ya karşı saldırganlığının önüne geçilmesi" çabalarının bir parçası olduğunu söyledi.

Ukraynalı yetkililer dahil ABD'nin ortakları ve müttefikleriyle görüşmeler yaptıktan sonra Cenevre'ye geldiğini belirten Blinken, "Hepimiz farklılıklarımızı (sorunlarımızı) diplomasi ve diyalog yoluyla çözmeye çaba göstermek için eşit düzeyde kararlıyız. Ancak bunun imkansız olduğu ortaya çıkarsa ve Rusya Ukrayna'ya saldırmaya karar verirse müşterek, hızlı ve şiddetli bir karşılık vermeye de kararlıyız." ifadelerini kullandı.

Toplantıyı "kritik bir an" olarak niteleyen Blinken, "Bugün burada farklılıklarımızı çözmeyi beklemiyoruz. Ancak diplomasi veya diyalog yolunun açık kalıp kalmadığını test edebileceğimizi umuyorum ve bekliyorum." değerlendirmesinde bulundu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1252515/rusya-ukraynayi-isgal-edecek-mi-lavrovdan-aciklama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.