SPK, İki şirketin halka arzına onay verdi

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Koton Mağazacılık Tekstil Sanayi ve Ticaret AŞ ile Lila Kağıt Sanayi ve Ticaret AŞ'nin halka arzına onay verdi.
Afife Kaya
|
25 Nisan 2024, Perşembe - 23:33
SPK, İki şirketin halka arzına onay verdi

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Türkiye'nin önde gelen şirketlerinden Koton Mağazacılık Tekstil Sanayi ve Ticaret AŞ ile Lila Kağıt Sanayi ve Ticaret AŞ'nin halka arzına onay verdi. SPK'nın bültenine göre, Koton Mağazacılık Tekstil Sanayi ve Ticaret AŞ'nin pay başına 30,50 lira, Lila Kağıt Sanayi ve Ticaret AŞ'nin ise 37,39 lira fiyatla halka arz başvurusu kabul edildi.

Ayrıca SPK, Şeker Finansal Kiralama AŞ'nin 50 milyon liralık bedelsiz sermaye artırımı başvurusunu da onayladı. Türk Ekonomi Bankası AŞ'nin ise 100 milyon avro tutarındaki borçlanma aracı ihracı başvurusu da SPK tarafından kabul edildi.

Ancak, bilgi sistemleri bağımsız denetimi sonucunda mevzuata aykırılıklar tespit edilen Acar Menkul Değerler AŞ, Marbaş Menkul Değerler AŞ ve Piramit Menkul Kıymetler AŞ'ye 139 bin 566’şar liralık, Strateji Menkul Değerler AŞ'ye ise 69 bin 783 liralık idari para cezası uygulanmasına karar verildi.

Öte yandan, Derimod Konfeksiyon Ayakkabı Deri Sanayi ve Ticaret AŞ'nin pay piyasasında gerçekleştirdiği işlemlere ilişkin yapılan inceleme sonucunda 2 kişiye idari para cezası verilirken, Türkiye'de yerleşik kişilere yönelik olarak yurt dışında kaldıraçlı işlem yaptığı belirtilen 39 web sitesine erişim engeli getirilmesi için gerekli hukuki işlemlerin başlatılmasına karar verildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2135466/spk-iki-sirketin-halka-arzina-onay-verdi
Etiketler: SPK
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.