Siyasilerden Sedef Kabaş tepkisi!

Gazeteci Sedef Kabaş'ın 'Cumhurbaşkanına Hakaret' suçundan tutuklanması siyasette de yankı buldu.
Ankara Masası
|
22 Ocak 2022, Cumartesi - 23:10
Siyasilerden Sedef Kabaş tepkisi!

Gazeteci Sedef Kabaş'ın 'Cumhurbaşkanına Hakaret' suçundan tutuklanmasına siyasilerden çeşitli tepkiler geldi.

Devlet Bahçeli: Zillet bir tiyatro

Milliyetçi Hareket Partisi Lideri Devlet Bahçeli Sedef Kabaş'a tepki gösterdi. Bahçeli konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu;

''Elbette kötü söz bumerang gibidir, eninde sonunda dönüp dolaşıp sahibini bulacak, hatta mahcup ve ahlaken de mahkûm edecektir. Bilhassa bu sözde gazetecinin kelepçe takılmamasına rağmen, takılmış gibi imaj uyandırma gayretkeşliği zelil bir oyun, zillet bir tiyatrodur.

Demokrasi saygı ve tahammül sistemidir. Bundan nasibini alamayan müfsitlerin üslubu hastalıklı, usulü hayasızlıktır. Anılan gazetecinin tutuklanmasıyla bağımsız ve tarafsız yargı süreci başlamıştır. Herkes yargı kararını sabırla beklemek ve riayet etmek durumundadır.

Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef alan çirkin saldırıyı, husumetle pekişmiş anti demokratik ve faşizan sözleri kınıyorum. Bu konuyu cepheleşme malzemesi yapmak için sıraya giren çevrelerin hesap hatası yapmaktan ve yanlışa ortak olmaktan kaçınmalarını hassaten tavsiye ediyorum.''

Özgür Özel: Hakaret yok

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'de Kabaş'ın tutuklanmasına ''Hakaret yok ama olsa bile alt sınırı 1 yıl olan bir suçtan tutuklama kararı vermek ne demek?'' diyerek tepki gösterdi.

Özel'in açıklaması şu şekilde;

''Hakaret yok ama olsa bile alt sınırı 1 yıl olan bir suçtan tutuklama kararı vermek ne demek?

Yargıyı, yasamayı ve yürütmeyi kontrolüne almış olabilirsin ama insanların sözünden, şarkılardan sanatçılardan, gazetecilerden korkuyorsun! Bu sana dert olsun!''

Meral Akşener: Nereden nereye...

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ''Şiirden hapse giren dünün mağdurlarının, atasözü söyleyenleri hapse atan mağrurlar haline geldiği günlerden geçiyoruz.

Nereden nereye… Ama az kaldı, hiç merak etmeyin. Bu zihniyet gidecek, Türkiye’ye yeniden adalet gelecek.'' dedi.

Mustafa Destici: Sedefle makyajlanmış kabaş bir gazeteci...

Sedefle makyajlanmış kabaş bir gazetecinin Cumhurbaşkanlığı makamına ve milletin oyuyla seçilmiş Cumhurbaşkanımıza hakaret içeren yakışıksız sözleri basın ahlak-ilkelerine sığmadığı gibi düşünce ve ifade hürriyeti kapsamında değerlendirilemez. Şiddetle kanıyor ve reddetiyorum.

Hukuk elbette böyle edepsiz bir saldırganlığa seyirci kalmamış ve gerekli yasal işlemler yapılarak Cumhurbaşkanı ve Cumhur İttifakı düşmanlığı demokratik eleştirilerin çok dışına çıkmış ve açıkça taraf olan sözde gazeteci ifadesinin alınmasının akabinde tutuklanmıştır. Süreç gördüğümüz kadarıyla provoke amacıyla baştan kurgulanmış, senaryosu yazılmış tv programından başlayarak, kelepçelenme numarasından tutuklanmaya giden sonuca kadar artistlere taş çıkartacak şekilde başarıyla oynanmıştır. Hukuk elbette bundan sonra bunu da değerlendirecektir.

Gazeteci ya da medya mensubu olmak hiç kimseye bir başkasına yahut kurumlarımıza hakaret hakkı vermez. Herkes teröre, şiddete başvurmadan ve bir başkasına hakaret etmeden fikir düşünce ve ifade hürriyetine sahiptir. Lâkin bu ilkelere uymazsa elbette hukuka hesabını verecektir.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1256363/siyasilerden-sedef-kabas-tepkisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.