Murat Ilıkan: Yol kapalı diyoruz, yolu izletiyorlar

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Meclisi MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan, ABB'nin kar takip sistemine ilişkin "Bir vatandaş olarak benim caddemde kar var diyorum. Bana kameradan izleyebilirsin diye veri koyuyorlar. Biz karı izleyemiyoruz demiyoruz, biz bu yol kapalı diyoruz" diye konuştu.
Ankara Masası
|
26 Ocak 2022, Çarşamba - 12:15
Murat Ilıkan: Yol kapalı diyoruz, yolu izletiyorlar

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Meclisi MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan, Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in konuğu oldu.

Programın başında Ankara'da geçtiğimiz günlerde etkili olan karla ABB'nin mücadelesini eleştiren Ilıkan "Kara hep ilk defa başımıza geliyormuş hazırlıksız yakalanıyoruz." dedi.

Ilıkan karın Ankara’ya hafta sonu ve okulların kapandığı güne denk gelmesinin büyük bir avantaj olduğunu ifade etti.

"Yolu açsanız onu izleme zahmetine girmesek"

ABB'nin karla mücadeleyle ilgili gelen eleştirilere 'kar takip' sistemiyle yanıt verdiğinin altını çizen Ilıkan "Karı izleyemiyoruz demiyoruz yolu açın diyoruz. Bize yolu izletiyorlar." eleştirisini yöneltti.

"Ben niye izleyen sayısıyla ilgileneyim" diyen Ilıkan şunları söyledi;

Geçen yıl başladı bu izleme hadisesi. Bununla ilgilide esprili bir dilde kullanıyorlar 'Milli sporumuz' diye. Sokakta bir vatandaş olarak diyorum ki, benim caddemde kar var diyorum. Bana kameradan izleyebilirsin diye veri koyuyorlar. Biz karı izleyemiyoruz demiyoruz, biz bu yol kapalı diyoruz. Yolu açmaktan ziyade yolu izletiyorum diye bir hizmet sunmak... Yolu izlemekte lükstür bakalım, görelim ama hastaneye , postaneye gideceğim zaten yoldayım hali hazırda ben şimdi kamera ile mi uğraşayım. Yoksa o yapmanız gereken işi yapıp önlemler alırsanız o araçları oraya yığsanız, tuzlasanız, solisyonlasanız ve işinizi doğru dürüst yapsanız da bizde onu izleme zahmetine girmesek. Rakamlar koyuluyor ortaya. Şu kadar caddeyi, sokağı temizledik değil de şu kadar kişi izledik diye rakamlar çıkıyor. Bir vatandaş olarak beni çok ilgilendirmiyor kaç kişinin izlediği. Ben cadde açıldı mı açılmadı mı, trafik kazası oldu mu olmadı mı, o gün yaşanan krizden dolayı vatandaş işine yetişti mi yetişemedi mi ona bakarım, maddi hasardan kaynaklı milli servete zarar ziyan geldi mi ona bakarım. Ben niye izleyen sayısıyla ilgileneyim. Ama bakın kar yağışından itibaren şu kadar kişi izledi diye haber pompalanıyor. Bir algı farkımız var. Bir caddedeki real karla ilgileniyoruz. Onlar kaç kişinin izlediği ile ilgileniyorlar. Aynı dili konuşamıyorum bu yüzden büyükşehirle.

"Ortak akıl söyleminin alt başlığında uzlaşamıyoruz"

ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın karla mücadelede kapsamında Meclis'te İlçe belediye başkanlarını dava açmakla tehdit ettiğini belirten Ilıkan, Ankara'da ortak bir akılın oluşturulamadığını söyledi.

Karın çok yağacağının bilinmesine rağmen ABB ile ilçe belediyeler arasında herhangi bir toplantı yapılamadığına vurgu yapan Ilıkan "Ortak akıl söyleminin alt başlığında uzlaşamıyoruz." diye konuştu.

"Üyeler 'siz' diyor, başkan 'sen' diyor"

Ilıkan, Meclis'te zaman zaman tansiyonun yükselmesine de değinirken "Başkanlar arasında bir üslup sorunu varsa herkes kendi cephesinden bakması gerekiyor. Belediye Meclis üyeleri başkana karşı ‘siz’ diyor, başkan üyelere ‘sen’ diyor. Mansur Yavaş, üslup hatasını kendi yapıyor." ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1261629/murat-ilikan-yol-kapali-diyoruz-yolu-izletiyorlar
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.