Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Türkçe' vurgusu

Ankara'da Doğru Türkçe Kullanımı Ödül törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sosyal medya denen mecralarda kullanılan dil, Türkçemiz için tam bir felaket habercisidir." ifadelerini kullandı.
Büşra Bayrak
|
27 Ocak 2022, Perşembe - 21:23
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Türkçe' vurgusu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Konferans Salonu'nda Yunus Emre Yılı Görsel ve İşitsel Medyada Doğru Türkçe Kullanımı Ödül Töreni'ne katıldı.

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medyada kullanılan dilin Türkçe için tam bir felaket habercisi olduğunu belirterek, "Bugün milletimizin henüz bir asır önce yazılan Mehmet Akif şiirlerini, Atatürk'ün Gençliğe Hitabe'sini anlayamaması dilimize yapılan suikastın büyüklüğünü gözler önüne sermektedir." dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

"Bu meseleyi ciddiyetle ele almazsak fikri muhtevamızın kısırlaşma tehlikesiyle karşı karşıya kalacağımızı ifade etmek isterim. Tabelalarda,yazışmalarda ve konuşmalarda yabancı kelime kullanma hastalığıdır. Bu salgın 1930'larda başlayan dilde tasfiye hareketinin menfi neticelerinden biridir. Dilimiz adeta müstevlilerin istilası altındadır. "

"Çağdaş ve ilericiliklerini ortaya koydukları fikir, eser, ürünlerle değil de kullandıkları yabancı kavramlarla göstermeye çalışanların zavallı hallerini acı bir gülümsemeyle takip ediyoruz."

"Türkçemizi korumak, geliştirmek ve zenginleştirmek için verdiğimiz mücadele milli ve beka mücadelesidir. Diğer mücadelelerimiz gibi dilimizi koruma gayretini de başarıyla neticelendireceğiz."

"Bugün burada bizi bir araya getiren Yunus Emre'nin asırları aşıp gelen kahramanlığıdır. Hz. Adem ile Hz. Havva'dan beri farklı diller, kültürler ortaya çıkmıştır Farklı lisanlar insanlığı buluşturan lisanlardır. Türkçemiz başka güzeldir."

"Türkiye maalesef her iki teröre de maruz kalmıştır. Dilini yaşatamayan bir milletin benliğini kaybederek yok olması kaçınılmazdır. Bunun için hep önce dil diliyoruz. Türkçe'yi yaşatmadan geleceğe güvenli bakamayız. Medya dilimizin korunmasının da ana mecrasıdır. Medyada doğru Türkçe kullanımı ile hassasiyeti çok yerinde görüyor ve emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum."

http://www.ankaramasasi.com/haber/1265574/cumhurbaskani-erdogandan-turkce-vurgusu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.