Bitcoin ve Ethereum kaç dolar oldu?

Kripto para piyasasında yükseliş devam ediyor. Bitcoindeki artış 3 günde yüzde 23 oldu.
Ankara Masası
|
14 Mart 2023, Salı - 11:02
Bitcoin ve Ethereum kaç dolar oldu?

Bankacılık sektöründe gözlerin çevrildiği SVB krizi kontrol altına alındı. Buna Amerikan Merkez Bankası Fed'e yönelik beklentilerdeki değişim de eklenince kripto paralarda yükseliş yaşandı.

Yukarı yönlü eğilim bugün de devam ediyor.

Bu sabah itibarıyla Bitcoin günlük yüzde 10.7 değer kazanarak 24.800 doları aştı. Bitcoin’deki yükseliş dolar bazında son 3 günde yüzde 23’e ulaştı. Kripto paraların toplam piyasa değeri de bu süreçte 153 milyar dolar artarak 1 trilyon 80 milyar dolara çıktı.

Kripto piyasalarda ralli sürüyor

Kripto paralarda pazar gecesi başlayan ralli sürüyor.. Bitcoin bu sabah itibarıyla günlük yüzde 10.7 değer kazanarak 24.850 dolara çıktı. Böylece dünyanın en büyük kripto parası son 3 günde yaklaşık yüzde 23 değer kazanmış oldu.

ABD'de Silicon Valley Bank'in (SVB) iflasına rağmen Fed ve Hazine Bakanlığı'nın aldığı kararla bankadaki mevduatların tamamının koruma altına alınması krizin sektör geneline yayılmasının önüne geçti.

USDC 1 dolara döndü

Söz konusu bankada piyasa değeri bakımından en büyük ikinci sabit coini (stablecoin) USDC'nin 3.3 milyar dolarlık fonu bulunuyordu. SVB'de yaşanan sıkıntılar sebebiyle USDC 0.80 doların altını gördü. Ancak bu kaynağa Fed ve devlet güvencesi gelmesinin ardından bugün itibarıyla USDC amacına uygun bir şekilde yeniden 1 dolarlık değere geldi.

FED'e yönelik beklentiler değişti

Bunun yanında son yaşananların ardından Fed'e yönelik beklentilerde de değişim yaşandı. Geçen hafta Fed Başkanı Jerome Powell'ın enflasyonu dizginlemek için beklenenden hızlı ve yüksek oranda faiz artırımına gidebilecekleri yönündeki 'şahin' açıklamalarının etkisiyle 22 Mart'ta Fed'den 50 baz puanlık bir faiz artırımı bekleniyordu. Bankacılıkta su yüzüne çıkan sıkıntıların etkisiyle beklenti 25 baz puanlık artırım yönünde revize etti.

Ehereum kaç dolar?

Ethereum da yatırımcısına kazandırıyor. Ethereum yüzde 3,79’luk artışla 1667,40 dolardan işlem görüyor. Haftalık artış ise yüzde 7’yi buldu.

Dogecoin kaç dolar?

Dogecoin de bu yükselişe ayak uydurmuş görünüyor. Dogecoin yüzde 2,06 artış ile 0,071908 doları buldu.  Dogecoin yukarı yönlü hareketine devam ediyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1273443/bitcoin-ve-ethereum-kac-dolar-oldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.