6 ile sokağa çıkma kısıtlaması muafiyeti

Ankara Masası
|
12 Mayıs 2020, Salı - 12:23
6 ile sokağa çıkma kısıtlaması muafiyeti

Adana,Trabzon Aydın, Denizli, Diyarbakır ve Şanlıurfa valilikleri, sokağa çıkma kısıtlamasının bu 6 kentte uygulanmayacağını açıkladı.

Her 6 ilin valisi de sokağa çıkma kısıtlaması kararı sonrası açıklama yaptı.

Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, sokağa çıkma yasağının Aydın'da uygulanmayacağını belirterek, “Ancak salgın henüz geçmemiştir. Başta maske takma mecburiyeti ve sosyal mesafe kuralı olmak üzere kurallara riayet etmeniz sağlığımız açısından zaruridir" dedi.

Kentteki seyahat kısıtlamasının kaldırıldığını hatırlatan Denizli Valisi Hasan Karahan da “Ayrıca hafta sonu dört günlük sokağa çıkma yasağı ilimizde uygulanmayacaktır." ifadesini kullandı.

Şanlıurfa Valiliği de yazılı açıklamasında, giriş-çıkış kısıtlaması kaldırılan Şanlıurfa’nın 16-17-18-19 Mayıs 2020 tarihlerinde uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlamasından da muaf tutulduğunu duyurdu.

Konuyla ilgili Trabzon Valiliği'nin resmi Twiter hesabı üzerinden yapılan açıklamada ise, "16-17-18-19 Mayıs 2020 tarihlerinde, 20 yaş altı ve 65 yaş üstü ile kronik hastalığı bulunanlar dışındaki vatandaşlarımız için sokağa çıkma yasağı kararı bulunmamaktadır. Böyle bir karar alınması durumunda valiliğimiz gerekli bilgilendirmeyi yapacaktır" ifadeleri yer aldı.

Adana Valisi Mahmut Demirtaş da, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı 16-19 Mayıs tarihleri arasında uygulanacak sokağa çıkma yasağından ilimiz muaf tutulmuştur. Salgına karşı birlik olup verdiğimiz mücadelenin başarıyla sonuçlanması için kesinlikle rehavete kapılmayalım" ifadesini kullandı.

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu da resmi twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Değerli hemşehrilerim, Diyarbakır ilimiz genelinde; Cumhurbaşkanımızın açıkladığı 16-17-18-19 Mayıs 2020 tarihlerindeki sokağa çıkma yasağı uygulanmayacaktır. Lütfen, rehavete kapılmadan, tedbirlere uymaya devam” dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/12842/6-ile-sokaga-cikma-kisitlamasi-muafiyeti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.