AK Parti Ankara İl Başkan Yardımcısı Av. Mehmet Yılmazer Mansur Yavaş'a yüklendi

AK Parti Ankara İl Başkan Yardımcısı Av. Mehmet Yılmazer, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş ve yönetimini eleştirdi. Yılmazer, "ABB meclisindeki toplantı öncesinde Mansur Yavaş ve yönetimini uyarıyoruz. Ya kamunun faydasına hareket etmeye alışacaksınız ya da AK Parti’nin mecliste demokratik hakkına saygı duyacaksınız" dedi.
Zeliha Demirci
|
06 Şubat 2022, Pazar - 15:15
AK Parti Ankara İl Başkan Yardımcısı Av. Mehmet Yılmazer Mansur Yavaş'a yüklendi

AK Parti Ankara İl Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Av. Mehmet Yılmazer sosyal medya üzerinden Mansur Yavaş'a yüklendi.

Yavaş'ı hedef alan Yılmazer, "İnsanlar siyasallaşamadıkları zaman, düşüncelerini temellendiremediği zaman tutarsızca hakaretlerden medet umar hale gelir. Mesela diyemez menfaatim gereği işbu siyasal hareketin içerisindeyim. Halbuki ona öğretilen menfaati gereği değil Allah rızası için siyaset yaptığıdır. Sanki Allah’ın rızası insanın menfaatine değilmiş gibi. Burada Allah’ın rızası insanların ortak iyiliğidir, bu da böyle bilinsin. Muhafazakarlık ile sağcılık da çoğu zaman birbirine karışır. Muhafazakarlığı bir de salt ahlakçılığa indirgeyenler vardır. Yani kavramlar birbirine karıştırılır; eksik anlaşılır ve hatta anlaşılmaz ve hep şöyle bir sonuca ulaşılır; ya biz insanların iyiliğini istiyoruz yoksa partinin ne önemi var derler… tam bunu dediklerinde yanılırlar… Bunu diyenlerden biri de Mansur Yavaş beydir. Neden mi?" şeklinde konuştu.

"Siyasete girmeyecekse neden belediye başkanı oldun?"

Mansur Yavaş'ın partinin kader birliği yapmış insanlardan oluştuğunu unuttuğunu ya da unutmak istediğini söyleyen Yılmazer, "Burada amacı, CHP’den belediye başkanı seçilip yine de kendi gibi davranacağını zannetmektir. Gerçi bu böyle de olmamıştır. Bakınız Boğaziçi rektörüne yazdığı mektuba... Bakınız Başak Demirtaş için paylaştığı Tweetlere ve Lütfü Türkkan’a ilişkin sessizliğine. Bir de saçma bir söylemi vardır. Bunun arka planı 12 Eylül’de dayatılan depolitizasyondur. Neymiş efendim siyasete girmeyecekmiş(!) Peki o zaman neden belediye başkanı oldunuz?

‘Siyasete girmeyeceğim’ söylemi bir belediye başkanının söyleyeceği söz müdür acaba? Gerçi girmemiş de değildir. Başta dediğim gibi nerden baksan tutarsızlık diyor ya Ahmet Kaya… Tabii bir de Mansur Yavaş için CHP mi rotayı belirlemektedir, yoksa İP mi? Bu konuda kulağımıza gelenler bizi de şaşırtmaktadır. İP ve CHP arasındaki makam ve kontrol savaşları belediye şirketlerindeki işçiler arasında bile ayyuka çıkmış durumdadır. Bir de tabi yönetememe…" dedi.

"Mansur Yavaş insanların ekmeğiyle oynuyor"

Belediye şirketlerinde, ücretlerini düşürmeye yönelik sözleşmelerin çalışanlara zorla imzalatılmak istenildiğini iddia eden Yılmazer, "Bu durumun Mansur Yavaş yönetiminin ne denli iyi niyetli olmadığına ilişkin bizlerde oluşturduğu algı da cabası… İnsanların ekmeğiyle oynayarak maaşlarını düşüreceksin sonra da siyasete girmek istemiyorum diyeceksin… Bu Yaman çelişki, bu gayri samimi tutumlar Mansur Yavaş yönetimini gün be gün gerçeklerden uzaklaştırmaktadır." ifadelerini kullandı.

Yılmazer sözlerini şöyle bitirdi: "Açıkçası Ankara’da AK Parti, Büyükşehir Belediye Meclisindeki çoğunluğuyla halkımıza güvenli bir alan sağlamakta; CHP ve İP'lilerin kıskaca aldığı yönetiminin halkın zararına atacakları adımları engellemektedir. Bunu demokrasinin bir kazanımı olarak görüyoruz. Bu ay yapılacak ABB meclisindeki toplantı öncesinde Mansur Yavaş ve yönetimini uyarıyoruz. Ya kamunun faydasına hareket etmeye alışacaksınız ya da AK Parti’nin mecliste demokratik hakkına saygı duyacaksınız."

http://www.ankaramasasi.com/haber/1285763/ak-parti-ankara-il-baskan-yardimcisi-av-mehmet-yilmazer-mansur-yavasa-yuklendi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (1)

Yorumunuz İletilmiştir.
malesef
07 Şubat 2022, 08:52
inşallah bu yapılanları yeni duymamışsınızdır, bu uygulamaları geldiklerinden beri yapıyorlar, kadro düşürüyorlar maaş düşürüyorlar, geçim kaygısı insanlar işinden olmamak için maaş aynı kalmak şartıyla kadro düşmesini kabul ediyor, sonra bir bakıyor düşürüldüğü kadroya yüzde 5 diğer kadrolara yüzde 20 zam, insanlar siyasi ayrımı ve zulmü böyle yaşıyorlar.. kalifiye elemanları saçma sapan işlere kaydırıp zulmün dozunu arttırıp insanları istifaya zorluyorlar.. ve bütün bunları yaparken kullandıkları yöneticiler, yakından inceleyin çoğunluğu ülkücü maskesi altına kamufle olmuş pkk lı ve fetöcüler!!