Elektrik ve doğalgaz zamları vatandaşı çileden çıkardı

Yeni yılla birlikte elektriğe yüzde 50 ile yüzde 125 arasında, doğalgaza ise yüzde 25 zamların ardından vatandaş ve esnaf gelen yüksek fatura tutarlarına isyan etti. Esnaf: "Elektrik faturam kiramı geçti" derken vatandaş" doğalgazı kısıyoruz üşüyoruz, ısınamıyoruz" dedi. Ankara Masası ekipleri elektrik ve doğalgaz faturalarını Başkentliye sordu.
Ankara Masası
|
07 Şubat 2022, Pazartesi - 16:53
Elektrik ve doğalgaz zamları vatandaşı çileden çıkardı

Zamlı gelen faturalarını ödemekte güçlük çektiğini söyleyen vatandaş ve esnaf isyan ederek elektrik ve doğalgaz kullanımlarında kısıtlama yaptıklarını söylediler.

Esnaf , elektrik faturalarının bir önceki ayla kıyaslandığında iki kat arttığını belirterek "Elektrik faturam 19 bin geldi. Bir önceki faturamla kıyasladığımda iki katı diyebilirim. Faturam kiramdan daha yüksek geldi. Esnaf olarak bizi zor durumda bıraktı. Bu nedenle faturaların yüksek gelmemesi için birçok tedbir uyguluyoruz daha önce müşterinin içeriyi görüp girmesi için açık bıraktığımız kapılarımızı kapatıyoruz.3-4 tane çalışan klimamız vardı artık bir tanesini çalıştırıyoruz. Lambaları tasarruflu olanlardan tercih ediyoruz." dedi.

Vatandaş ise , " Tek başıma yaşıyorum kaloriferi  orta ısıda açtığım halde 700 TL ödedim. Su torbasına su ısıtıp koydum, battaniyeyle ısınmaya çalıştım ama olmadı. Bu nedenle ısınabilmek için son çare kızımın yanına geldim bu kışı birlikte geçireceğiz yoksa aldığım emekli maaşının yarısı faturalarıma gidiyor." diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1288548/elektrik-ve-dogalgaz-zamlari-vatandasi-cileden-cikardi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.