Murat Ercan: Sosyal yardımlar üzerinden propaganda yürütülüyor

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, belediye olarak yaptıklarını yardımları insanların gözüne sokmayı doğru bulmadıklarını belirtirken "Ankara ve İstanbul belediyelerinin CHP'ye geçmesinden sonra adete sosyal yardımlar üzerinden yürüyen bir reklam, propaganda sürüyor" dedi.
Ankara Masası
|
14 Şubat 2022, Pazartesi - 15:06
Murat Ercan: Sosyal yardımlar üzerinden propaganda yürütülüyor

Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in konuğu Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan oldu.

Ercan, Mustafa Tuna'nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına geçmesinin ardından görev yaptığı 16-17 aylık sürecin kendisi için bir staj dönemi olduğunu belirtti.

Bu sürecin kendisine ciddi tecrübe kazandırdığını ifade eden Ercan, 4 yıl 3 aydır Sincanlılar'a hizmet ettiklerini söyledi.

Hizmetleri hakkında konuşan Ercan "Ciddi bir çizgimiz var. Belediyemiz Büyükşehir belediyeleriyle yarışır hale geldi." dedi.

"Belediye bütçemiz bereketli"

Bütçeleri konusunda da bilgi veren Murat Ercan "2022 bütçesi 489 milyon. Ekim ayında bütçe hazırlanıyor ama kasım ve aralıkta açıklanan beklenen üzerinden asgari ücret nedeniyle bir düzenleme daha yapılacak." diye konuştu. 

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, belediye bütçesinin üzerinde bir bereket olduğunun altını çizerken Büyükşehir Belediyelerin yapamadığı projeleri yaptıklarını vurguladı.

Ercan sözlerini şöyle sürdürdü;

Sincan Belediyesinde bekar bir işçi 5 bin 32 lira maaş alıyor. Sincan Belediyesi olarak kredimiz ve borcumuz yok. Boynumuz bundan kalın  Sincan Belediyesinin bütçesinde farklı bir bereket var. 

"Misyonumuz reklam yapmak değil"

3 yıldır sosyal destek kart uygulaması yaptıklarını ifade eden Ercan, sosyal destek kartlarına yükledikleri nakitlerle vatandaşın istediği marketten alışveriş yaptığını söyledi.

Ankara ve İstanbul belediyelerinin Cumhuriyet Halk Partisi'ne geçmesiyle daha önce sosyal yardım yapılmamış algısının yapılmaya çalışıldığını ifade eden Ercan şunları aktardı;

İktidarın olgunluğunu taşıyan bir partiyiz. En ufak bir şeyde ayağa basılmış gibi feryat etmeyi sevmeyiz. Bizi yaptığımız işi insanların gözüne sokmayı sevmeyiz. izi yaptığımız bu tür hizmetleri, özellikle son birkaç yıldır bahsettiğiniz gibi Ankara ve İstanbul belediyelerinin CHP'ye geçmesinden sonra adete sosyal yardımlar üzerinden yürüyen bir reklam, propaganda sürüyor. Bu sizi öyle bir duruma itti ki, Melih bey 25 yıl Ankara'yı yönetti. sayısız, hesapsız sosyal yardım yapıldı. ve ben bir tane şu aileye şunu verdik dendiğini hatırlamıyorum. Bizim misyonumuz bu çünkü. Bunu üzerinden reklam yapmak bize zül gelir. Bugün eleştirdikleri nokta nerede yaptıkları iş nerede. AK Parti sessiz çoğunluğun sesidir ve böyle sosyal yardımlar üzerinden reklam yapmak karakter olarak bize zül gelir. Niye anlatmıyorsunuz dendiği için mecbur anlatıyoruz. Yoksa işin doğalında biz bu konulara dahi girmeyiz.

"Binlerce vatandaşımıza iş bulduk"

Sincan'da iş sıkıntısının olmadığının altını çizen Murat Ercan "İşte talebiyle gelenlerin pek çoğu işten çok konfor istiyor. Sincan’da sanayicilerin binlerce elemana ihtiyaçları var. Bazı vatandaşlarımız iş beğenmiyor. Binlerce vatandaşımıza iş bulduk. Bize başvuran vatandaşlarımızı 1 ay içinde işe yerleştiriyoruz.  İş garantili eğitimlerimiz de var. 2-3 aylık eğitimin ardından dolgun ücretle işe başlatıyoruz. Bu 2 ayı bile sabredemeyenler de var." dedi. Eczane teknikeri yetiştirmek için yeni bir eğitim kursu başlattıklarını söyledi.

Ercan, ilçede bir çok kentsel dönüşüm projesinin yürütüldüğünü belirtirken projeler hakkında bilgi verdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1303376/murat-ercan-sosyal-yardimlar-uzerinden-propaganda-yurutuluyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.