"Halen Kürtlerin en büyük partisi AK Parti"

AK Parti İstanbul İl Başkanı Kabaktepe: İstanbul'da Kürt kardeşlerimizin en çok oy verdiği parti AK Partidir"
Ankara Masası
|
16 Şubat 2022, Çarşamba - 17:08
"Halen Kürtlerin en büyük partisi AK Parti"

Kabaktepe, Atik'in, İstanbul seçimlerinde Kürt seçmenlerin AK Partiyi tercih etmediği yönündeki söylemleri değerlendirdi.

AK Parti'nin bütün Türkiye'nin partisi olduğuna işaret eden Kabaktepe,"Dolayısıyla AK Parti Kürtlerin en büyük partisi, Kürtlerin birinci partisidir" dedi.

Kabaktepe, Kürt kökenli vatandaşların yoğun olduğu şehirlerde AK Parti'nin ya birinci ya da ikinci sırada yer aldığına dikkati çekti.

Bu çerçevede Kürtlerin birinci partisinin AK Parti olduğunun altını çizen Kabaktepe, "Türklerin de birinci partisi AK Partidir. Arapların da birinci partisi AK Partidir. Boşnakların da Arnavutların da" ifadesini kullandı.

Osman Nuri Kabaktepe şunları söyledi:

"AK Parti Türkiye'nin partisidir. Dolasıyla AK Parti, Kürtlerin en büyük partisidir. Kürtlerin birinci partisidir. Kürt nüfusumuzun, Kürt kardeşlerimizin yoğunluklu yaşadığı illere ya da tüm Türkiye'de her etnik yapıya, ırk yapısına mensup nüfuzumuz var. Diyarbakır, Urfa, İstanbul ve Ankara'ya baktığımız zaman AK Parti ya da birincidir ya ikincidir . Dolayısıyla Türkiye'de Kürtlerin en büyük partisi AK Parti'dir. Kürtlerin birinci partisi AK Parti'dir Türklerinde birinci partisi AK Parti'dir. Araplarında birinci partisi AK Parti'dir. İstanbul'a baktığımızda da biz sandık sandık bakıyoruz. İlçe ilçe de bakıyoruz. Demografiye göre bakıyoruz. 81 ilimizin hangi ilçeleri hangi mahallerine dağıldığını tespit ediyoruz. Oraya baktığımızda da şunu görüyoruz. İstanbul'da da Kürt kardeşlerimizin en çok oy verdiği parti AK Parti'dir. Birinci Parti'dir"



http://www.ankaramasasi.com/haber/1309014/halen-kurtlerin-en-buyuk-partisi-ak-parti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.