AK Parti İstanbul İl Başkanı Kabaktepe, üretim yapılmadığını öne sürdüğü fabrikanın davetini reddetti iddiası

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) Hadımköy'de bulunan Ahmet İsvan Halk Ekmek Fabrikası'nın çalıştırılmadığını öne sürerek bir basın açıklaması yaptı. Bu sırada İstanbul Halk Ekmek AŞ (İHE) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Özgen Nama, Kabaktepe'ye üretimin sürdüğünü belirterek fabrikayı gezmeleri için davette bulundu. Daveti kabul etmeyen Kabaktepe ve yanındakiler ile Nama arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.
Büşra Bayrak
|
21 Ekim 2022, Cuma - 17:32
AK Parti İstanbul İl Başkanı Kabaktepe, üretim yapılmadığını öne sürdüğü fabrikanın davetini reddetti iddiası

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, bugün Hadımköy'de yer alan İBB’ye ait Ahmet İsvan Halk Ekmek Fabrikası'nı tepeden gören bir noktada basın açıklamasında bulundu.

Açıklamasında, fabrikanın çalıştırılmadığını öne süren Kabaktepe, “Arkamızda bulunan halk ekmek fabrikasının projelendirilmesi ve başlangıcı AK Parti döneminde olmuştur. Yüzde 45-50'si tamamlanmış, makineleri alınmıştı. İmamoğlu dahil, CHP meclis üyeleri bu fabrika yapılırken projeye karşı çıkmış, ret oyu vermişlerdir. Genel başkanınızı çağırıyorsunuz, önlük giyip, etrafa ekmek koyup mizansen yaptınız. Aradan üç ay geçmiş üretilen bir tane ekmek yok. Burada daha önce yaptığımız basın toplantısı neticesinde fabrikanın ön tarafına birkaç tane önlük giyen işçi kardeşimizin gelmesi bu gerçeği değiştirmez” dedi.

Açıklamanın sonuna doğru İstanbul Halk Ekmek AŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili Özgen Nama, Osman Nuri Kabaktepe'nin yanına gelerek, Karatepe’yi üretimin devam ettiğini belirterek fabrikaya davet etti.

“Baskın yöntemiyle olmaz, biz sizi fabrikamıza davet ediyoruz, kapımız açık” diyen Nama'ya Kabaktepe olumsuz karşılık verdi. Kabaktepe, "Baskın yöntemini Genel Başkanınızdan siz öğrendiniz, bizde öyle bir yöntem olmaz. Biz, geleceğimiz zamanı ilan ederiz. Sakin olun. Biz, ilan ederek basın toplantısına geliyoruz. Burada 3 aydır ekmek üretilmiyor. Bir hafta önce yaptığımız basın toplantısından sonra birtakım tedbirler almış olabilirsiniz. Üretime başladıysanız dediğiniz gibi, tebrik ederiz" diyerek yanıt verdi.

Nama, Kabaktepe’ye, “Yüzde 45-50’si tamamlanmış, makineleri alınmıştı” dediği fabrikanın 11 Mart 2019’daki sadece hafriyat yapılmış bir alandan ibaret halinin fotoğrafını gösterdi.

Fabrika, 23 Temmuz 2022'de İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı bir törenle hizmete açılmıştı.

Canan Kaftancıoğlu’ndan Osman Nuri Kabaktepe’ye tepki

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ise sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımla Kabaktepe'ye tepki gösterdi. Kaftancıoğlu, paylaşımında şunları kaydetti:

"Bugün AKP İl Başkanı, Hadımköy’de açılışı yapılan Ahmet İsvan Halk Ekmek Fabrikası'nın çevresinde basın açıklaması yapmış. Kameralar önünde 'üretim yapılmıyor' yalanına sığınırken Halk Ekmek Başkan Vekili’nin 'Fabrikayı birlikte gezelim' davetine icabet etmemiş. Acaba neden? Cevabı belli: Çünkü içeri girip gezmiş olsaydı eğer, halk için nasıl bir tesisin yapılmış olduğunu görecekti. İşlerine gelmediği için yalanlar üzerinden oluşturdukları algılara sığınmak zorundalar. Çünkü korkacak bir şeyi olanlar kapıları kapatır, CHP’de sonuna kadar açık!"

"Üretilmesi gereken 22.000.000 ekmek neden üretilmedi? "

Öte yandan Kabaktepe'de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla  Kaftancıoğlu'na yanıt verdi. Kabaktepe paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

" Canan Hanım, görüyorum ki Esenyurt'ta araziye hakim olamama haliniz Hadımköy Ekmek Fabrikasında da nüksetmiş. Açılışını yaptığınız tarihten bu zamana kadar geçen süreçte yapılmayan üretim ile alakalı detaylı inceleme yapmanızı öneririm. İsterseniz Esenyurt sürecinde olduğu gibi size gerekli bilgileri gönderebilirim. Esenyurt'ta sormuştuk: Neden burada değilsiniz? Günümüzün sorusu: Açılıştan bugüne üretilmesi gereken 22.000.000 ekmek neden üretilmedi? Fabrika bugüne kadar neden çalıştırılmadı?  Canan Hanım, Arazi bilmezsiniz... Sel bilmezsiniz... Kar bilmezsiniz... Su baskını bilmezsiniz... Yönetmeyi bilmezsiniz... İstanbul’u bilmezsiniz... Neyse ki bunları bilmediğinizi İstanbullu biliyor… Sorulardan kaçmayın!Ürettiğiniz 22 milyon adet ekmek nerede? Fabrika 3 aydır neden çalışmıyor? Gazetecileri neden fabrikaya almadınız?"

http://www.ankaramasasi.com/haber/1862037/ak-parti-istanbul-il-baskani-kabaktepe-uretim-yapilmadigini-one-surdugu-fabrikanin-davetini-reddetti-iddiasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.