Migros işçileri için harekete geçildi: Soruşturma başlatıldı!

Migros işçileri, Migros Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan'ın evinin önünde eylem yaptığı sırada kelepçelenerek gözaltına alındı. İşçiler daha sonra serbest bırakıldı. Yaşanan olayların ardından Bakan Bilgin"Hiç bir işçimizin, emekçimizin mağdur edilmesine göz yummayacağız" diyerek soruşturma başlatıldığını bildirdi.
Büşra Bayrak
|
19 Şubat 2022, Cumartesi - 13:43
Migros işçileri için harekete geçildi: Soruşturma başlatıldı!

Migros yönetimi ile işçiler arasındaki anlaşmazlıklar üzerinden çıkan eylemler Türkiye'nin gündeminde olmaya devam ediyor. 

İstanbul'da Migros deposunda çalışırken yüzde 8'lik zammı kabul etmeyip işten çıkarılan Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası (DGD-SEN) üyesi işçiler, dün Migros'un sahibi Tuncay Özilhan'ın Beykoz'daki evinin önünde eylemlerini sürdürdü. 

Tuncay Özilhan'ın şikayeti üzerine eyleme katılan işçiler, polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. İşçilerin gözaltına alınması ardından serbest bırakılması, sosyal medyada Migros'a yönelik öfkeyi dalga dalga büyüttü.

Sosyal medyada; #MigrosaGitmiyorum, #MigrosDepoAyakta, #MigorsHepimizeDüşman, #MigrosBoykot etiketleriyle paylaşımlar başladı.

Bakanlık soruşturma başlattı

Öte yandan  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yaşanan olaylara sessiz kalmadı. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Bakan Bilgin konunun takipçisi olduklarını belirterek, " Migros çalışanı işçilerin şikayetleri ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak soruşturma başlattık. Hiç bir işçimizin, emekçimizin mağdur edilmesine göz yummayacağız." ifadelerini kullandı. 

Migros işçilerinin talebi ne?

  • Saat ücretine net 4 TL zam yapılsın.
  • Prim ödemeleri yasal güvenceye alınsın.
  • İşçi sağlığı ve iş güvenliği önlemleri alınsın.


http://www.ankaramasasi.com/haber/1314148/migros-iscileri-icin-harekete-gecildi-sorusturma-baslatildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.