'Hayata Ses Ol' projesi görme engelli çocuklara umut oluyor

Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce başlatılan 'Hayata Ses Ol' projesi kapsamında masal öğretmenler tarafından görme engelli ve az gören çocuklar için oluşturulan kitaplar seslendirilerek, çocukların sosyal yaşamına destek oluyor.
Ecem Çetin
|
22 Şubat 2022, Salı - 13:30
'Hayata Ses Ol' projesi görme engelli çocuklara umut oluyor

Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen 'Hayata Ses Ol' projesi kapsamında, Türkiye'deki görme engelli ve az gören çocukların hayatı kolaylaştırılıyor.   

Proje kapsamında masal anlatıcıları tarafından çocuklar için sesli kitaplar oluşturularak, seslendirmesi yapıldı. 

Sesli kitaplar; ana dil sevgisi ve bağlılığı artırılırken, Türk kültürünün özlerini vermeyi de amaçlıyor.

Projeye aynı zamanda, ANTSEVAK vakfı ve Altındağ Türk Kızılay'ı da paydaş oldu.

Antsevak Vakfı Başkanı Mete Kaçar, ''Görme engelli ve az gören çocuklarımızın sosyal yaşamına destek olurken milli ve manevi duygularını da geliştirmeyi amaçlıyoruz. Hayata ses Ol, projesine paydaş olduk ve bu projeyi çok önemsiyoruz. Güzel projeleri hayata geçiren Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne teşekkür eder, böyle güzel bir proje olduğumuz için vakfımız adına mutluluğumu ifade etmek isterim.'' şeklinde konuştu  

Ankara Altındağ Türk Kızılay Başkanı Şükrü Can, "Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün başlattığı projeye ortak olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Görme engelli ve az gören çocuklarımızın hayal gücünü geliştirmek, dijital bağımlılıktan uzaklaştırmak ve çocuklarımızın sesli kitap ihtiyacına katkı sağlamak amacıyla çıktığımız bu yolda destek olmaya devam edeceğiz." ifadelerine yer verdi. 

Altındağ İlçesinden "Hayata Ses Ol" projesine destek veren masal anlatıcıları Gönül Akın, Mehtap İnan, Arzu Koyuncu, Neslihan Kurnaz ve Sultan Doksöz de projenin içinde yer almaktan duydukları mutluluğu dile getirdiler. Hayata ses olabilmenin çok değerli olduğunu ekleyen masal öğretmenler, sesli kitaplar üretmeye devam edeceklerini de belirttiler.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1318555/hayata-ses-ol-projesi-gorme-engelli-cocuklara-umut-oluyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.