İçişleri Bakanlığı açıkladı: Evlat nöbetinde 35'inci buluşma

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada PKK terör örgütünden kaçan 2 terör örgütü mensubunun güvenlik güçlerine teslimlerinin gerçekleştiği bildirildi. Bakan Soylu da konuya ilişkin açıklama yaparak; "PKK bu topraklardan silinecek" dedi.
Ankara Masası
|
22 Şubat 2022, Salı - 19:58
İçişleri Bakanlığı açıkladı: Evlat nöbetinde 35'inci buluşma

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada evlat nöbetinde 35. buluşmanın gerçekleştiği belirtildi.

Bakan Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Diyarbakır annelerinin HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbetinde 35’inci buluşmanın gerçekleştiğini bildirdi. Soylu, "Diyarbakır Anneleri’nin azmi, bir buluşma daha gerçekleştiriyor. Evlat nöbetinde 35’inci buluşma. Cumhuriyet’in 100’üncü yılında sınırlarımız içerisinde PKK kalmayacak. Arkasında olan güçlere rağmen PKK bu topraklardan silinecek." dedi.

İçişleri Bakanlığından da konuya ilişkin yazılı bir açıklama gelerek; "İçişleri Bakanlığı koordinesinde Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğünce yürütülen ikna çalışmaları neticesinde; PKK terör örgütünden kaçan 2 terör örgütü mensubu daha bugün ülkemize giriş yaparak güvenlik güçlerine teslim oldu. Teslim olan örgüt mensuplarının 2015 ve 2020 yıllarında terör örgütüne katıldıkları, Irak ve Suriye'de faaliyet yürüttükleri tespit edildi. Söz konusu örgüt mensuplarından birinin ailesi, Diyarbakır’da devam eden evlat nöbeti eylemine katılan aileler arasında bulunuyor. Sürdürülen ikna çalışmaları neticesinde, “Evlat Nöbeti”nde 35. buluşma gerçekleşirken; 2022 yılında teslim olan örgüt mensubu sayısı da 13'e yükseldi." ifadeleri kullanıldı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1319567/icisleri-bakanligi-acikladi-evlat-nobetinde-35inci-bulusma
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.