Sedat Peker için kırmızı bülten çıkarıldı

Uluslararası Kriminal Polis Teşkilatı (INTERPOL) yurt dışındaki firari organize suç örgütü lideri Sedat Peker hakkında 194 üye ülkede kırmızı bültenle arama kararı çıkardı.
Ankara Masası
|
23 Şubat 2022, Çarşamba - 09:48
Sedat Peker için kırmızı bülten çıkarıldı

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker ve elebaşı olduğu suç örgütüne yönelik yürütülen soruşturma ve açılan davalar kapsamında yeni bir gelişme yaşandı.

5 farklı suçtan İstanbul Anadolu 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde; 2 ayrı suçtan Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Sedat Peker hakkında Uluslararası Kriminal Polis Teşkilatı (INTERPOL) harekete geçti.

Yağma ve tehdit

Başsavcılıklara iletilen kırmızı bülten kararında INTERPOL, Türkçe ve İngilizce açıklamalarda bulundu. Kararda, Köfteci Yusuf'a çökme olayına değinilerek Köfteci Yusuf'un sahibi şikayetçi Yusuf Aktaş'ın Sedat Peker'in lideri olan suç örgütü üyeleri tarafından tehdit edilerek yağmalanmaya çalışıldığı, bu durumun müşteki Aktaş tarafından rapor edildi. Müştekinin sanıkları teşhis ettiği, dijital materyallerin incelenmesinin ve suç faaliyetlerine ilişkin talimatların Peker tarafından verildiğinin anlaşılması sonucu Peker'in 'suç işleme amacıyla örgüt kurma' ve 'varsayılan suç örgütlerinin korkutucu güçlerinden yararlanarak yağma' suçlarını işlediğine dair kuvvetli suç şüphesi oluştuğu açıklandı.

Sabah'ın haberine göre INTERPOL, Peker hakkında 194 ülkede arama kararı çıkardı.

Aylar sonra ilk poz

Öte yandan Sedat Peker, aylar sonra ilk kez görüntülendi. 

Peker, Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) kısıtlama getirmesi nedeniyle 24 Kasım'dan bu yana tweet atmadı, 3 Temmuz'dan sonra da video paylaşmadı. Sedat Peker'in eşi Özge Peker, Instagram hesabından yaptığı paylaşımın altına, "Kızlarını asla kırmaz. Miracle Garden'a giderken Lina ve Mila 'sensiz gitmeyiz babacım' dediklerinde onlar mutlu olsun diye hemen geldi" notunu düştü. Videodaki korumalar dikkat çekti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1319827/sedat-peker-icin-kirmizi-bulten-cikarildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.