Rus tankları Kiev'e girdi

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırısının ikinci gününde Rus tanklar Başkent Kiev'in sokaklarında görüntülendi.
Ankara Masası
|
25 Şubat 2022, Cuma - 11:40
Rus tankları Kiev'e girdi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dün sabah Ukrayna'nın doğusundaki Donbas'a özel askeri operasyon başlattıklarını duyurdu. Bu kararın ardından Rus ordusu farklı noktalardan ülkeye girdi, Ukrayna'nın dört bir yanında bombalar patladı, füze saldırıları gerçekleştirildi. Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski, ülkelerini savunacaklarını belirtip seferberlik ve sıkıyönetim ilan etti. 

Çatışmaların ikinci gününde Rusya'ya ait tanklar Ukrayna'nın Başkenti Kiev'de görüntülendi. Rusların ilerleyişinin birçok bölgede sürdüğü belirtildi.

" Bugün en zor gün olacak"

Ukrayna Hükümet Danışmanı, "Bugün en zor gün olacak. Rusya'nın planı İvankov ve Çernigov taraflarından geçip tanklarla Kiev'e girmek" dedi. Rus ordusunun Kiev sınırlarına dayandığı öğrenildi.

"Sabotaj grupları Kiev'de"

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rus sabotaj gruplarının Kiev'e girdiğini açıkladı. Zelenskiy, Facebook üzerinden yaptığı açıklamada, Ukrayna ordusunun ülkenin neredeyse tamamını korumayı başardığını bildirdi. Rus ordusu Çernobil'in kontrolünü ele geçirse de Hostomel Havaalanını Rus güçlerinden geri aldıklarını anımsatan Zelenskiy, "Bu da başkente güven veriyor. Öncü verilere göre, 137 tane kahramanımızı, vatandaşımızı kaybettik. Asker ve sivil. 300'den fazla kişi de yaralandı." ifadesini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1325097/rus-tanklari-kieve-girdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.