Mustafa Destici: CHP cuntacıların yanında durdu

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Ben de 28 Şubat mağduruyum" sözleriyle ilgili, Kılıçdaroğlu'nun kökeni üzerinden böyle bir durum yaşamış olabileceğini belirtirken "CHP, 28 Şubat’ı yapan cuntacıların yanında durdu." dedi.
Ankara Masası
|
01 Mart 2022, Salı - 15:05
Mustafa Destici: CHP cuntacıların yanında durdu

Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in konuğu Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici oldu.

Destici, 6 muhalefet partisinin Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçiş metinini açıklamak 28 Şubat'ı seçmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Fatih Atik'in "6 parti  vesayet, postmodern darbenin izlerini silmek için 28 Şubat'ı seçtiklerini söylediler" ifadelerini kullanması üzerine Destici "O cevap toparlama bir cevap, günü kurtarma cevabı. Öyle olmadığını biliyoruz. En iyi kendileri biliyor çünkü ilk tarih açıklandığında bunu böyle ifade etmediler. CHP'nin 28 Şubat'ta durduğu yerle hatta bugün durduğu yerle diğer o bloktaki partiler kendilerini sağın farklı tonlarında ifade ediyorlar. Onların durduğu yer aynı mı? Dolayısıyla birkaç tanesinin hiç aynı olmadığını, direk 28 Şubat'ın geçmişte muhattabı olduklarını biliyoruz. O günü kurtarma cevabı olduğunu düşünüyorum. Onun için o cevabı çok samimi bulmuyorum." dedi.

" 28 Şubatçıların sözcüsü oldular"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Ben de 28 Şubat mağduruyum" ifadelerini kullanmasına ilişkin Destici "Kökeni üzerinden olmuş olabilir. İşin o boyutu ayrı. Ama Cumhuriyet Halk Partisi’nin o dönem durduğu yer bizim için önemli. CHP’nin temsil ettiği sol görüş o dönem nerede durmuş? Bizim için önemli olan bu. CHP o dönemde 28 Şubatçıların yanında, 28 Şubat’ı yapan cuntacıların yanında durdu. 28 Şubatçıların sözcüsü oldular" ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1330335/mustafa-destici-chp-cuntacilarin-yaninda-durdu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.