Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray’da hayal kırıklığı

Üç büyükler her sezon olduğu gibi bu yıla da ses getiren transferlerle girdi.​Ancak deyim yerindeyse hepsi erken havlu attı. ​Beklentileri karşılayamayan kimi hatalı transferlere yönetim değişiklikleri ve teknik adam sıkıntıları da eklenince ortaya tam bir hayal kırıklığı çıktı.
Ankara Masası
|
04 Mart 2022, Cuma - 13:21
Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray’da hayal kırıklığı


Süper Lig’de Galatasaray küme düşme hattına kadar gerilerken Beşiktaş ve Fenerbahçe de puan durumunda fark yedi.

Kısacası üç büyükleri için işler istedikleri gibi gitmedi ve transfere yatırdıkları milyon Euro’lar sahaya yansımadı. Deyim yerindeyse Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın büyüklükleri bu sezon kağıt üzerinde kaldı.

Ligde şampiyonluk yarışından haftalar önce kopan, hatta zaman zaman 'küme düşecekler' esprileri yapılan büyükler, Ziraat Türkiye Kupası'nda da artık yok.

Mazideki başarılarıyla taraftarlarını avutuyorlar

Mazideki başarılarıyla taraftarlarını avutan büyükler, şampiyonluk sayıları nedeniyle de yayın gelirinden en büyük payı almaya devam ediyor. Mart başında tüm kulvarlara veda eden F.Bahçe ve Beşiktaş'ın dışında sadece G.Saray'ın Avrupa Ligi'nde Barcelona ile oynayacağı iki maç bulunuyor.

Mazeret çok başarı yok

Şampiyonlar Ligi için Alex Teixeira, Miralem Pjanic ve Michy Batshuayi gibi yüksek maliyetli transferlere rağmen Kartal grupta sıfır çekerken, G.Saray'da kötü gidişatın faturası efsane teknik direktör Fatih Terim'e kesildi. F.Bahçe ise alışkanlık haline gelen teknik adam değişikliklerine rağmen yine gün yüzü göremedi.

Taraftar 3 büyüklere küstü

İstanbul’un asırlık çınarları, seyirci ortalamalarında da beklentinin altında kaldı. 23 bin 712 (%58) ortalamayla Trabzonspor'un zirvede yer aldığı Süper Lig'de Galatasaray, Nef Stadı'nda 18 bin 571 taraftar ortalamasıyla %35'ini doldurup ikinci olurken, Fenerbahçe 17.503 (%36) ile üçüncü sırada kaldı. Beşiktaş ise 15 bin 084 (%35) taraftar desteğiyle oynadı.

19 yıl sonra başarısızlıkta yarıştılar

3 büyükler, Türkiye Kupası'nda da uzun yıllar sonra bir ilki yaşadı. 2002-03 sezonundan bu yana ilk kez G.Saray, Beşiktaş ve F.Bahçe Ziraat Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkmayı başaramadı.

Borçlar 15 milyar TL’yi buldu

Katlanarak artan borçlar artık 3 büyük takım için döndürülemez bir noktaya geldi. Başkanlar, yaptıkları açıklamalarda artık bu borçları tamamen kapatmalarının mümkün olmadığını belirtirken, ekonomistler ise karamsar tablonun içinden çıkamıyor. 5 milyar 977 milyon TL ile Fenerbahçe en yüksek borcu olan kulüp durumunda. Sarı-lacivertlileri Galatasaray (4 milyar 510 milyon TL) ve Beşiktaş (4 milyar 434 milyon TL) takip ediyor.

Fiyaskonun bilançosu: 783 milyon TL

Sezona şampiyonluk parolası ile giren üç ekip, transferde kesenin ağzını açtı. Ancak gelen futbolcuların fiyat-performans kıyası yeterli olmadı. Üç büyük takım bu sezon transferlere toplamda 50 milyon Euro (783 milyon 105 bin TL) bonservis ödemesi gerçekleştirdi. En fazla harcamaya 26 milyon Euro ile Galatasaray imza atarken, Fenerbahçe 17 milyon Euro bonservisle ikinci sırayı aldı.

Devre arasında transfer yapmayan Beşiktaş ise yazın kadrosuna kattığı isimlere 7 milyon Euro harcayıp ligde Trabzonspor'un ardından (14.4 milyon Euro) dördüncü oldu. Galatasaray en çok parayı Nelsson'a (7 milyon Euro) verirken, Fenerbahçe Berisha'ya 5 milyon Euro, Beşiktaş ise 3 milyon Euro'yu Ghezzal'a bonservis olarak ödedi.

Kaynak: Sabah

http://www.ankaramasasi.com/haber/1336069/besiktas-fenerbahce-ve-galatasarayda-hayal-kirikligi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.