Çetin: "Pursaklar Ankara'nın 25 ilçesi içinde yatırımda 2. oldu"

Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, pandemiye rağmen Ankara’nın 25 ilçesi içerisinde yatırımda 2. olduklarını, bunun yanı sıra borcu düşürüp faiz yükünü azalttıklarını söyledi. ​Çetin, vaat edilenden fazlasını yaptıklarını vurguladı.
Ankara Masası
|
07 Mart 2022, Pazartesi - 14:51
Çetin: "Pursaklar Ankara'nın 25 ilçesi içinde yatırımda 2. oldu"


Ertuğrul Çetin, Ankara Masası canlı yayınında Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik’in sorularını cevapladı.

İşçi olarak belediyede başkanlığa kadar yükselişini “AK Parti herkese fırsat tanıyor” şeklinde değerlendiren Çetin, koronavirüs pandemisi içinde hizmet yarışına bütün hızıyla devam ettiklerinin altını çizdi.

 "25 ilçe içinde yatırımda 2. olduk” 

Çetin, bütçeyi yüzde 80 artırdıklarını ve 206 milyon TL’ye çıkardıklarını ifade etti.

Pandemi sebebiyle petrol ve petrol türevleri, beton, demir ve çelik fiyatlarındaki büyük artışlara rağmen yatırımdan taviz vermediklerini anlatan Çetin, “ Mali disipline dikkat ettik. Bütçe fazlası verdik. Borç oranını düşürdük, faiz giderlerini azalttık, diğer taraftan yatırıma pay ayırdık. Belediye başkanının karnesi kesin hesaplardır. 25 ilçe içinde yatırımda 2. olduk” dedi.

"Vaatlerimizden fazlasını yapıyoruz"

Çetin şöyle devam etti:

“Belediye Hizmet Binamız'ı hızla tamamlayıp hizmete açtık. Önceki dönemde yapımına başlamıştık. Bunu bitirdik ve hizmete açtık. Bu çok kolay bir şey değil. 4 ayrı hizmet binasında çalışırken tek bir binaya topladık. Kurban kesim-satım alanımız yoktu. Hemen bunu bitirdik. 2 yıldır kullanıyoruz. İnanılmaz memnuniyet alıyoruz. Kurban bizim ibadetimizdir. Çok temiz, hijyenik ortamda yapılsın diye bunu da yaptık. Hanım Evi ve Nezaket Okulu bir mahallemizde kesikti onu da hızla açarak tamamladık. Şehrin nefes alacağı ortamlar gerekiyordu. Bu büyük şehirlerde en sorun. En değerli alanlara binalar, benzinlikler vs. yaparak şehir yaşanmaz hale geliyordu. Hızla 2 tane devasa meydan yaptık. Bir tanesi Şehitlik Meydan'ı diğeri de Hicret Camii Meydanı. 2 tane mahalle konağı, 2 tane muhtarlık binası, 20 tane basket sahası, 1 taksi durağı, büyük bir halı saha,2 tane tenis sahası, 17 milyon değerinde alışveriş merkezi ve kapalı pazar alanı yapıldı. Araç makine parklarımızı geliştirdik. 4 tane sulama tankeri, 2 silindir, 4 süpürge, çok kamyonları, greyder, cenaze araçları, arazi araçları…”

"Pandemide kimseyi geri çevirmedik"

Ertuğrul Çetin, Kovid-19 öncesi de sosyal destek programları bulunduğunu ancak bu süreçte

yardım ölçülerinde değişikliğe gittiklerini belirterek, “Mağdurlara kapımızı hiç kapatmadık. Kriterleri kenara bıraktık. Kapıyı çalan kimseyi yasal çerçevede geri çevirmedik” ifadelerini kullandı.

“Pursaklar, Çocuk ve Gençlerin Belediyesi”

Çocuk ve gençlere ayrı bir değer ve önem verdiğini, özen gösterdiğini anlatan Çetin, pandemi süresince EBA uzaktan eğitim sınıflar kurduklarını, AYT-TYT soru bankaları hazırlattıklarını, internet başta olmak üzere eğitim destekleri sağladıklarını anlattı.

T3 Vakfının uygulandığı teknoloji sınıfını Pursaklar’a yaptıklarını, isteyen herkesin bu sınıflardan yararlandığını,  dene-yap atölyelerinde de seçilen öğrencilerin 3 yıl boyunca eğitim aldığını aktaran Çetin, Pursakları “Çocuk ve gençlerin belediyesi” olarak niteledi.

“Uluslararası Naim Süleymanoğlu Halter Şampiyonası Pursaklar’da"

Çetin, sanatın yanı sıra sporu da teşvik ettiklerini, binlerce lisanslı sporcu ile onlarca farklı branşta milli sporcu yetiştirip Türkiye’de başarılar yakaladıklarını belirterek,

“Uluslararası Naim Süleymanoğlu Halter Şampiyonası Pursaklar’da yapılacak” müjdesini verdi.

Ankara'nın 4 beyazı Endemik Vadide 

Engelliler için tesisi 3 ayda hazır hale getirip kullanımına açtıklarını hatırlatan Çetin, Gümüşoluk’tan daha büyük bir Millet Bahçesi yaptıklarını da duyurdu.

“Ankara’nın 4 beyazı; kedisi, keçisi, güvercini ve tavşanı ünlüdür” diyen Çetin, ayrıca

Ankara ile özdeşleşmiş çiçek türleri bulunduğuna işaret etti. Pursaklar’daki Endemik Vadide hepsinin bir arada görülebileceğini de söyleyen Çetin, “Bu vadide hiç ağaç yoktu 100’e yakın boylu ağaç taşıdık mini bir koru haline geldi. Gazi Üniversitesiyle birlikte projeyi hayata geçiriyoruz. Burada Yüksel Lisans öğrencileri de çalışacak.” şeklinde konuştu.

Su baskınları meselesi

Pursaklarlı vatandaşların soru ve taleplerini de dinleyen Çetin, ilçede aşırı yağışlarda sıkıntı yaşayan 6 sorunlu nokta bulunduğunu belirtti.

Dere yataklarına yapılmış binalardan kaynaklanan soruna işaret eden Çetin, iyi niyetli olarak nitelediği ASKİ ile her şeyin denendiğini ancak iki noktada meselenin çözümsüz gibi göründüğünü dile getirdi.

Trafik sorunu

Çetin, yol planlaması yapılırken Pursaklar’daki çoğu hanede araç bile bulunmadığını, ancak şimdi neredeyse her evde bir ya da 2 araç sahibi olunduğunu kaydetti.

O dönemde otopark yapılmaması ve şu anda yolların genişleme imkanı olmaması sebebiyle ilçe merkezindeki trafik yoğunluğunu yakın zamanda çözmenin imkan dahilinde görünmediğini belirten Çetin,  tek yön uygulamaları denenebileceğini, bu amaçla Kaymakamlığa öneri götürdüklerini söyledi.

Çetin, ilçenin büyümesini hedeflediklerini, bu çerçevede büyük ve güçlü firmaların ilçede yatırım yapmasını istediklerini bildirdi.

Pursaklar Belediye Başkanı Çetin, “KOP kesintilerinde konfor artışını müteahhitlere yansıttık. İmar işlemlerini de hızlandırdık” dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1346175/cetin-pursaklar-ankaranin-25-ilcesi-icinde-yatirimda-2-oldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.