Altındağlı kadınlar 8 Mart'ı dolu dolu geçirdi

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Altındağ'da coşku dolu ve anlamlı etkinliklerle kutlandı. Güne, Altındağlı kadınların sevgi dolu kalpleri damgasını vurdu.
Samet Dirican
|
09 Mart 2022, Çarşamba - 09:54
Altındağlı kadınlar 8 Mart'ı dolu dolu geçirdi

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün coşkusu Altındağ'ı sardı. Sabahın erken saatlerinden itibaren coşku dolu ve anlamlı etkinliklerde bir araya gelen Altındağlı kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü dolu dolu kutladı. Kadınların coşkusuna ortak olan Altındağ Belediye Başkanı Doç. Dr. Asım Balcı, “Başta şehitlerimiz ve gazilerimizin kıymetli anneleri olmak üzere tüm kadınların, tüm Altındağlı kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum” dedi.

Kadınlara sürpriz

Başkan Balcı, Altındağlı kadınlara 8 Mart sürprizi yaptı. Sabah saatlerinde Alemdağ ve Mevlana Kadın Eğitim ve Kültür Merkezlerini ziyaret eden Başkan Balcı, Altındağlı kadınlara karanfil armağan etti. Halı atölyesini ve diğer kursları ziyaret eden Başkan Balcı, kadınların yüzünü güldürdü.

Altındağ Belediyesi olarak kadınların hayatlarına dokunmaya devam edeceklerini belirten Başkan Balcı, “Kadınlara yönelik projelerimize her zaman öncelik verdik. Bundan sonra da bu düşüncelerle çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Kadın konulu eserler

Altındağlı kadınların, Altındağ Belediyesi Kadın Eğitim ve Kültür Merkezlerinde katıldıkları resim kursunda yaptıkları “Kadın” konulu eserler, Başkent Millet Bahçesi'nde görücüye çıktı. Kadınların farklı tekniklerle yaptıkları “Kadın” temalı eserler, ziyaretçilerin büyük beğenisini topladı. Başkent Millet Bahçesi'nde ayrıca, kadınlar günün anlam ve önemini yansıtan şiirler okundu ve şarkılar söylendi. Kadınlar tarafından gerçekleştirilen tüm etkinlikler, işaret dili eğitimi alan kadınlar tarafından işaret diline tercüme edildi. Pandomim gösterisi ise izleyenleri gülümsetti.

Hem duygu hem neşe

Altındağlı kadınlar daha sonra Altındağ Belediyesi Karapürçek Düğün Salonu'nda buluştu. Kadınların sahneye koyduğu “Kadın” temalı mini tiyatro, izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı. Altındağlı kadınların oluşturduğu halk oyunları topluluğu ise büyük beğeni topladı. Kadınlar daha sonra, Altındağ Belediyesi Türk Halk Müziği koro şefi İlkim Eylül İlk'in türküleriyle coştu. Hep birlikte türkülere eşlik eden Altındağlı kadınlar, gönüllerince eğlendi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1351012/altindagli-kadinlar-8-marti-dolu-dolu-gecirdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.