Cumhurbaşkanı Erdoğan Ukrayna - Rusya arasındaki yaşananları değerlendirdi...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Grup toplantısında Ukrayna - Rusya krizinin ardından Avrupa'nın tutumunu eleştirdi. Erdoğan sözde gelişmiş devletlerin Ukrayna'ya nasihatten başka bir şey vermediklerini söyledi.
Samet Dirican
|
09 Mart 2022, Çarşamba - 12:46
Cumhurbaşkanı Erdoğan Ukrayna - Rusya arasındaki yaşananları değerlendirdi...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında ''Ukrayna halkına yapılanlar gibi Rus sanatçı ve yazarlara yönelik adeta cadı avına dönen yaptırımları kabul edemeyiz.'' dedi.

Kendi çıkarları için dünyayı ayağa kaldırırlar ama...

Avrupa'nın Ukrayna'yı yalnız bıraktığını söyleyen Erdoğan ''Sözde gelişmiş ülkeler Ukrayna'ya bol bol nasihat çekiyorlar. Neredesin ne yapıyorsunuz dediğin zaman yok diyorlar. Kurtarma adına nasıl bir adım attınız dediğin zaman yok diyorlar. Kendi çıkarları için dünyayı ayağa kaldıranlar, onlarca yıldır bölgemizde yaşananlar karşısında sessiz kalıyorlar. Katliamları engelleyecek, çatışmaları durduracak, coğrafyamıza huzur ve istikrarı getirecek çalışmalarla ilgili hiçbir adım atılmadı.'' ifadelerini kullandı.

Avrupa ırkçılık hastalığı ile yüzleşmek zorunda

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü; ''Kınama mesajları dışında zulme ses çıkartmadılar. Ülkemizin operasyonlarını engellemeye çalıştılar. Bu süreçte sadece yalnız bırakılmadık. Gizliden ya da açıktan pek çok engellemeye maruz kaldık. Teröristlerin tırlarca silahla desteklendiğini gördük. Buna ABD ve Avrupa dahildir. Bu teröristlere her türlü yardımı yaptılar. Irkçılığın daniskası olan bakış açıları insanlık adına utanç vericidir. Artık Batının bu ırkçılık hastalığı ile yüzleşmeleri şarttır.''

http://www.ankaramasasi.com/haber/1351406/cumhurbaskani-erdogan-ukrayna-rusya-arasindaki-yasananlari-degerlendirdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.