“Cumhurbaşkanı’nın doktorlarla ilgili konuşması çok çirkin”

Gelecek Partisi Genel Bşk. Yrd. Nedim Yamalı, Cumhurbaşkanı’nın doktorlara yönelik eleştirisine “Bu kadar yanlış yorumları bu ülke hiç duymadı. Çok çirkin bir konuşma” şeklinde tepki gösterdi.
Ankara Masası
|
09 Mart 2022, Çarşamba - 12:56
“Cumhurbaşkanı’nın doktorlarla ilgili konuşması çok çirkin”

Nedim Yamalı Ankara Masası canlı yayınında Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik’in sorularını yanıtladı.

Kendisi de tıp doktoru olan Nedim Yamalı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın doktorlara yönelik sözlerini şöyle değerlendirdi:

“Beni Tayyip Erdoğan değil memur maaşıyla babam okuttu”

“Böyle yanlış yorumları bu ülke daha önce hiç duymadı. Bunlar çok çirkin bir konuşma. Biz 3 kardeşiz. Ablam ve erkek kardeşimde tıp doktoru. Ailemin geneli doktor. Rahmetli babam ziraat mühendisiydi bizi o okuttu. Kalkıp da Tayyip Erdoğan bizi siz okuttuk demesin. Kendi çocuklarını okuttu. Herkesi kendi ailesi okuttu. Zor şartlarda bir memur maaşı ile 3 kardeş okuduk. Öğrenim kredisi çekip sonra o kredileri geri ödedik ve böylece meslek hayatımızda çalıştık. Bunlar çok yanlış laflar.”

“Doktorların tek beklediği bir teşekkür”

“İşte gerçeklikten kopan, halka öfkelenen bir insan kendi işini doğru dürüst yapıyorsa insanlara kızmaz. Ama işinizi iyi yapmıyorsanız böyle insanlara kızarsınız. Yaptığı işle 8-9 bin lira alıyor, az mı? İşte doktorluk para ile mi yapılır diye böyle çok garip laflar etti. Bu sektör çok ağır bir dönemden geçiyor, pandemi koşulları var. Sağlık çalışanlarının, hekimlerin neler çektiğini bir tek hekimler ve onların aileleri bilir. Bu insanlar hakikaten bu iş için yapmıyorlar o paraya zaten bu iş yapılmaz. Bu iş parayla ilgili değil, bir teşekkür, bir yaklaşım, bir minnet bekler sadece hekimler.”

“Cumhurbaşkanı sadece müteahhitlere yumuşak davranıyor”

“Bunlar çok yanlış sorunları çözmek lazım. Burada doğmuş, büyümüş, okumuş, ailesi burada olan bir Türk insanı niye yurt dışına gitmek ister? Bunu konuşmak gerekiyor. Bir problem var tamam biz sizi anlıyoruz, çözmeye çalışıyoruz, şurada haklısınız sizlere şunu yapalım, denmeli. Bir Cumhurbaşkanının herkesin Cumhurbaşkanı olması gerekiyor. Sektörlere böyle yaklaşması gerekiyor. Cumhurbaşkanı sadece müteahhitlere yumuşak davranıyor. Ama maalesef bu milletin bu ülkenin bir çok yükünü çeken öğretmeni, devletin memuru, işçisi, doktoru, hekimi, sağlık çalışanı maalesef böyle azarlanıyoruz.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/1351420/cumhurbaskaninin-doktorlarla-ilgili-konusmasi-cok-cirkin
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.