“Susurluk'taki aktörler tamamlanıyor”

Gelecek Partisi Genel Bşk. Yrd. Nedim Yamalı, 28 Şubat’ın karanlık aktörlerinin kendilerine yeniden alan bulduğunu belirterek, "Bir tek Çiller eksikti masada o da geldi. Böylece Susurluk'taki aktörler tamamlanıyor” dedi.
Ankara Masası
|
09 Mart 2022, Çarşamba - 13:08
“Susurluk'taki aktörler tamamlanıyor”

Nedim Yamalı Ankara Masası canlı yayınında Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik’in sorularını yanıtladı.

Yamalı, Susurluk’taki aktörlerin yeniden ortaya çıktığına dikkati çekti.

“Bugün geldiğimiz zaman iktidarda 28 Şubat'ın karanlık aktörleri, Susurluk hadisesindeki aktörler ya kendileri ya da 2. nesilleri bugün tekrar alan buldular.” diyen Yamalı şöyle devam etti: 

"Bu Erdoğan'ın ve karanlık yönetiminin neticesidir"

"Bu Erdoğan'ın ve karanlık yönetiminin neticesidir. Masada bir Erdoğan var arkasında kimler var bilmiyoruz. MHP lideri çıkıyor hapsede yatan bir kişi hakkında sevgilerini bildiriyor. Bir ay sonra o kişi içeriden çıkartılıyor. Ondan sonra marinalar konusu... Marinalarda kim hakim? Kimin çökeceği konuşuluyor. Bir tek Çiller eksikti masada o da geldi. Böylece Susurluk'taki aktörler tamamlanıyor. Bunun sorulması gereken kişi iktidarın ortaklar ve başı. Bu insanlarla neden tekrar iş tutuyorsunuz? Yoksa onların eline mi geçtiniz? Bir dönemin karanlık iç ve dış güçleri tekrar etkili mi oldular? Çiller'ler, Mehmet Ağar'lar, Sedat Peker'ler, Alaattin Çakıcı'lar..."

Nedim Yamalı, AK Parti'yi '28 Şubat’ın en karanlık kişisi' olarak nitelediği Doğu Perinçek ile beraber yürüdüğü gerekçesiyle de eleştirdi.

"28 Şubat millete yapılmış bir darbeydi. Bu ülkenin insanlarına yapılmış bir darbeydi ve Erbakan’a karşı yapıldı." yapıldı diyen Yamalı şunları ifade etti:

"İşi şiddetlendiren Doğu Perinçek’in elemanlarıydı"

" Erbakan’ın başında bulunduğu siyasal yapıya karşı yapıldı. Toplumda işi şiddetlendiren Türkiye İşçi Partili o zaman Doğu Perinçek’in partisi elemanlarıydı. Türkiye İşçi Partisi’nin elemanları bir stant kurup ülkenin her yerinde broşürler dağıtıyorlardı. Üniversitelerde bir başörtüsü sıkıntısı başladıktan sonra yine de yumuşak bir yasak vardı. O zamanki Türkiye İşçi Partili üniversiteliler başörtülü kızlara saldırdılar. Kızların başörtülerini çekmeye başladılar. Ankara’daki üniversitelerde Türkiye İşçi Partililerin başörtüye saldırmasıyla yasak başladı." 

"Bu arkadaşlarımızın sokağa çıkacak halleri kalmayacak"

"O yüzden bu çok büyük bir ayıbıdır. Bu hükümet gidecek bir sene sonra. Bu arkadaşlarımızın maalesef sokağa çıkacak halleri kalmayacak. 28 Şubat’ın en karanlık kişisiyle, Doğu Perinçek ile beraber yürüyorlar. Doğu Perinçek o zamanki olayların tam içindeydi. Doğu Perinçek çok önemli bir insan değildir ama o ortalıkta dolaşıyorsa şunu bilirsiniz bazı mekanizmalar harekete geçmiştir. İşte o mekanizmalar şu anda tekrar Türkiye’ye egemen oldular. O yüzden o dönemin aktörleri de ortaya çıktılar.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1351445/susurluktaki-aktorler-tamamlaniyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.