Nedim Yamalı'dan Fatih Erbakan'ın ittifak teklifine yanıt

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nedim Yamalı, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ın Milli Görüş altında birleşme çağrısıyla ilgili "Yeniden Refah Partisi’yle bizim parlamenter sistemle ilgili farklı yaklaşımımız var." dedi. CHP'yi dışlayan yaklaşımı doğru bulmadıklarını belirten Yamalı, Necmettin Erbakan'ı kastederek "Bugün rahmetli sağ olsaydı ‘kesinlikle CHP’yle olmaz’ diyeceğini zannetmiyorum" diye konuştu.
Ankara Masası
|
09 Mart 2022, Çarşamba - 13:30
Nedim Yamalı'dan Fatih Erbakan'ın ittifak teklifine yanıt

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ın 6'lı masadaki CHP hariç 5 partiye Milli Görüş altında yeni ittifak kurma teklifine ilişkin, Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatihİ Atik'in konuğu olan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nedim Yamalı değerlendirmelerde bulundu.

Bütün siyasi partilerle görüşmelerinin sürdüğünü belirten Yamalı "Yeniden Refah Partisi’yle de sık sık bir araya geliyoruz. Hüda-Par’la bir araya geliyoruz. Diğer siyasi partilerle bir araya geliyoruz. Herkese açık aynı şeyi teklif ediyoruz." ifadelerini kullanırken şöyle devam etti;

"İş birliğimiz sonsuza kadar sürecek değil"

Yeniden Refah Partisi’yle bizim parlamenter sistemle ilgili farklı yaklaşımımız var. Yeniden Refah Partisi başkanlık sistemini önceliyor. Onun güçlendirilmesini ve iyileştirilmesini düşünüyor biz öyle düşünmüyoruz. Biz parlamenter sistemi ortak ve öncelikli bir hedef olarak belirledik. Bizim gibi parlamenter sistemi ortak ve öncelikli bir hedef olarak belirleyen partilerle şuanda işbirliğimiz var. Bu iş birliğimiz sonsuza kadar sürecek değil.

"Şuanda da bir ittifakın içinde değiliz"

Biz 6 parti birleşmiyoruz. Şuanda da bir ittifakın içinde değiliz. Biz Millet İttifakı’nın bir parçası değiliz. Bu 6 siyasi parti içinde birbirine çok yakın 2 üyesi, biraz dışında 2 üyesi, Gelecek Partisi ve Deva Partisi de ayrı. Burada tabi işbirliği çabamız devam ediyor. Şu anda parlamenter sistem gelmesine öncelik veriyoruz. Bu hedefte olan partilerle yakın çalışıyoruz.

"Rahmetli Erbakan'ın kesinlikle CHP’yle olmaz diyeceğini zannetmiyorum"

CHP'nin dışlanmasının doğru bulmadığını ifade eden Yamanlı "Şu yanlışı da yapmamak gerektiğini düşünüyorum. Bu milletin yüzde 25 oy almış partiyi, şeytanlaştırmak, denklem dışında olmasını istemek, bunlar doğru yaklaşımlar değil. CHP’siz olmaz veya CHP’yle mutlaka olur algılarıyla yola çıkmak doğru değil.  Rahmetli Erbakan Hoca’da herkes koalisyon yaptı. CHP’yle koalisyon yaptı, Demirel’e, Türkeş’le, Islahatçı Demokrasi Partisi’yle yaptı. Bugün rahmetli sağ olsaydı ‘kesinlikle CHP’yle olmaz’ diyeceğini zannetmiyorum. Biz toplumun belli bir kesimini temsil eden insanlarız. O toplumu temsil eden siyasetçilere, partilere saygı duymamız gerekiyor." şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1351512/nedim-yamalidan-fatih-erbakanin-ittifak-teklifine-yanit
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.