Muharrem Erkek: Bu çok ayıp

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim yasaklarından muaf tutulmasına ilişkin "Çok ayıp, bu ayıpta Cumhur İttifakı'na yakışıyor" dedi.
Ankara Masası
|
16 Mart 2022, Çarşamba - 13:39
Muharrem Erkek: Bu çok ayıp

Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik konuğu olan CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, yeni Seçim Kanunu'nda Cumhurbaşkanı'nın seçim yasakların muaf olması maddesinin konmamasına tepki gösterdi.

Bir önceki yasada Başbakan için getirilen yasakların şuanda Cumhurbaşkanı'na uygulanması gerektiğini ifade eden Erkek "Ne diyorlardı bu sistemi getirirken, artık Başbakan yok yerine Cumhurbaşkanı yönetecek. Artık Cumhurbaşkanı tüm görevleri üstlenecek. Sizin dediğiniz Seçim Kanunu’nun 65. Maddesi. Seçim döneminde eşitliği sağlamak için, Başbakan ve bakanlara ‘Siz devletin imkanlarını kullanarak, seçim propagandası yapamazsınız. Seçim yasaklarıyla ilgili madde. Orada başbakan ifadesini kaldırıyoruz diyorlar. Sistemde artık Başbakan olmadığı için. Onun yerine Başbakan yerine Cumhurbaşkanı yazmaları lazım. Onu da yazmıyorlar bu çok ayıp ya gerçekten çok ayıp.  Biz hiçbir şeyden çekinmiyoruz. Yazsalar bile uygulamayacaklarını da biliyoruz. Cumhurbaşkanı, AK Parti Genel Başkanı yasa hukuk tanımıyor ki. Yazsalar ne olacak ki. Hukuka uymayarak seçim propagandasını yapacaklar. Ama kanuna yazmamaları ne kadar ayıp bir şey." diye konuştu.

" Bu ayıpta Cumhur İttifakı’na yakışıyor"

Cumhurbaşkanı'nın o bölüme yazılmadığı sürece demokratik bir seçimin olmasının mümkün olmadığının altını çizen Erkek şöyle devam etti;

Cumhurbaşkanı’nı yazmaları lazım. Öbür  türlü demokratik bir seçim olmaz ki. OHAL döneminde devletin tüm imkanlarını evet kampanyası için kullandılar. Bunlar ucuz meseleler, iktidar kalsanız ne olur milletin meselelerini çözebilir misiniz. Daha çok derinleştirirsiniz. Bu sistemin yanlış olduğunu milletimiz yaşayarak gördü. Bu sistemi devam ettirmek için Seçim Kanunu’nda değişikliğe gidiyolar ayıp. Bu ayıpta Cumhur İttifakı’na yakışıyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1367621/muharrem-erkek-bu-cok-ayip
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.