Ankara'da 'Aşık Veysel’e Vefa' Konseri

Ankara Sivaslı Dernekler Federasyonu'nun organizasyonuyla Ankara Resim ve Heykel Müzesi Türk Ocağı Salonu'nda 21 Mart Pazartesi Aşık Veysel’e Vefa Konseri düzenlenecek.
Ankara Masası
|
19 Mart 2022, Cumartesi - 17:25
Ankara'da 'Aşık Veysel’e Vefa' Konseri

Anadolu coğrafyasının yetiştirdiği en önemli halk ozanlarımızdan biri olan Aşık Veysel Şatıroğlu'nun aramızdan ayrılışının 49. yılı dolayısıyla Ankara Sivaslı Dernekler Federasyonu ( ASİDEF) T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Devlet Halk Müziği Korosu ile birlikte  21 Mart 2022 tarihinde saat 19.30’da “Ankara Resim ve Heykel Müzesi Türk Ocağı Salonu”nda  “Aşık Veysel’e Vefa Konseri” düzenleyecek.

Ankara Devlet Halk Müziği korosunda Sivaslı ses sanatçılarından Nilgün Kızlcı, Pelin Karakuş, Ertan Çıngı ve Aşık Veysel’in torunu Hayrettin Süzer ozanın türkülerini icra edecek, Türk Halk Müziğine ve Türk Halk Kültürüne damgasını vuran Türk Halk Müziği ses sanatçıları Kubilay Dökmetaş  ve Aşık Veysel Derneği Başkanı Mustafa Özarslan, Aşık Veysel’i türküleriyle yaşatılacak. 

2023 yılı Aşık Veysel yılı ilan edildi

Aşık Veysel’in vefatının 50.yıl dönümü 2023 yılı UNESCO konferansında alınan bir kararla “Aşık Veysel” yılı olarak ilan edildi. ASİDEF Ankara’da gerçekleşecek olan bu konser sonrasında “2023- Aşık Veysel Yılı”nda, önemli sayıda etkinlik gerçekleştirmeyi planlıy

http://www.ankaramasasi.com/haber/1374513/ankarada-asik-veysele-vefa-konseri
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.