Fatih Beyazıt​, Hakan Han Özcan'ı iddialarını ispata davet etti

Saadet Partisi Ankara İl Başkanı Fatih Beyazıt​, Belediyeye 11 bin partili işe alındı' iddiasında bulunan AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan'la ilgili "Müddei iddiasını ispatlamakla mükelleftir, ortaya bir belge koyması gerekir. Belgeler olmadan bir takım sayıları havadan uçurmayı doğru görmüyorum." dedi.
Ankara Masası
|
21 Mart 2022, Pazartesi - 14:09
Fatih Beyazıt​, Hakan Han Özcan'ı iddialarını ispata davet etti

Saadet Partisi Ankara İl Başkanı Fatih Beyazıt , Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in konuğu oldu.

Atik'in, AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan'ın öne sürdüğü 'Belediyeye 11 bin partili işe alındı' iddialarını sorması üzerine  Fatih Beyazıt, Özcan'ı ispata davet etti.

Beyazıt, Hakan Han Özcan'ın hukukçu kimliğine vurgu yaparak, "Bizim doğrudan böyle bir rakam böyle bir sayıyı tespit etmiş olduğumuz önemli. Ancak ben Hakan beyinde hukukçu olduğunu biliyorum, Hikmet beyin de hukukçu olduğunu biliyorum.  Hukukta esas olan delildir. Müddei  iddiasını ispatlamakla da mükelleftir. Hukuk nezdinde biz her zaman şunu önceleriz. Müddei  iddiasını ispatlamakla mükelleftir, ortaya bir belge koyması gerekir. Ortaya bir delil koyması gerekir. Bu anlamda kesin ispatlanabilmiş, belgeler olmadan bir takım sayıları havadan uçurmayı doğru görmüyorum." dedi.

"Bu ispatlanmaya mecbur bir iddiadır"

Gözlemlerinin iddiaların gerçekçi olmadığı yansıttığını belirten Beyazıt şöyle devam etti;

Siz 11 bin dersiniz ben 30 bin derim, öteki 50 bin der farklı kavramlar farklı durumlar. Ama bundan ziyade bizim Ankara’da gözlemlediğimiz, bu sayıların çok gerçekçi olmadığı yönünde. Farklı siyasi partilerden belediyede istihdam edildiğini görüyor muyuz, evet görüyoruz. Ama bize sorarsanız efendim bunun sayısı nedir? Biz bunların tek tek CV’lerini kontrol ediyor değiliz. Elimizde böyle bir imkan ve mekanizmada yok. Ama bu ispatlanmaya mecbur bir iddiadır. İspatı yapılabilinirse, bu eleştirile bilinir bir konudur.



http://www.ankaramasasi.com/haber/1376100/fatih-beyazit-hakan-han-ozcani-iddialarini-ispata-davet-etti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.