Adana'daki olaylara ilişkin AK Parti'den açıklamalar gelmeye devam ediyor

Adana’da Furkan Vakfı üyelerinin yaptığı eyleme yapılan polis müdahalesine yönelik AK Parti cephesinden tepkiler gelmeye devam ediyor. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Ankara Milletvekili Ali İhsan Arslan ve AK Parti MKYK Üyesi Mücahit Birinci de yaşanan olaylarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Ankara Masası
|
22 Mart 2022, Salı - 09:03
Adana'daki olaylara ilişkin AK Parti'den açıklamalar gelmeye devam ediyor

Adana’da Furkan Vakfı üyelerinin yaptığı eylem ve polisin yaptığı müdahalenin ardından AK Parti cephesinden açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Son olarak AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik,  AK Parti Ankara Milletvekili Ali İhsan Arslan ve AK Parti MKYK üyesi Mücahit Birinci de yaşanan olayla ilgili açıklamalarda bulundular.

Asla kabul edilemez

Ömer Çelik, Furkan Vakfı’nın Adana’daki eyleminde görüntülenen polis şiddetine ilişkin soruşturma açıldığını söyleyerek, "Orantısız güç kullanılması asla kabul edilemez. Soruşturma başlatılmıştır ve titizlikle sürdürülecektir. Ancak orantısız güç kullanımı hükümet politikasıdır demek hezeyandır.'' ifadelerini kullandı.

Ali İhsan Arslan: Cezasız kalmayacak

Arslan yapılanların cezasız kalmayacağını vurgularken "Adana’da gösteri hakkını kullanma bahanesi altında yapılan provokasyonları tasvip etmemekle birlikte olaylara müdahalede orantısız şiddet kullanımını hiçbir surette mazur göremeyiz. Olayla ilgili derhal soruşturma açılması bu husustaki hassasiyetimizin en somut göstergesidir.  Tahrik ve provokasyon karşısında dahi olaylara müdahalede yasal sınırların ötesine geçilmemesini sağlamak, kolluk güçlerimizin, bürokratların ve biz siyasilerin aslî vazifesidir. Orantısız şiddeti kınıyoruz. Eski Türkiye’yi çağrıştıran bu çirkin davranışlar cezasız kalmayacaktır." ifadelerini kullandı.

FETÖ değirmenine su taşıyorlar

Olaylarla ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Mücahit Birinci ise ''Olay mahallindeki bir kısım polisin, ölçülü olmayan güç kullanımı üzerinden Kuytulcuların, FETÖ değirmenine nasıl su taşıdıklarını görmezden gelecek veya onları aklayacak değiliz. Kaldı ki; bu polisler hakkında idari ve hukuki soruşturma başlatıldı.''

http://www.ankaramasasi.com/haber/1376840/adanadaki-olaylara-iliskin-ak-partiden-aciklamalar-gelmeye-devam-ediyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (1)

Yorumunuz İletilmiştir.
KORAY SERCAN KURU
22 Mart 2022, 09:31
bütün cemaatler tarikatler kapatılsın