Taliban'ın tehdidine Ak Parti'den cevap

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Taliban'ın Türkiye tehdidine ilişkin "İletişim kazası olduğunu değerlendirmek istiyoruz, Türkiye işgalci bir unsur değil." açıklamasında bulundu.
Ankara Masası
|
14 Temmuz 2021, Çarşamba - 19:09
Taliban'ın tehdidine Ak Parti'den cevap

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MYK toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi.

Afganistan'ın en etkili gücü Taliban'ın Türkiye'ye yönelik tehdidi hakkında konuşan Çelik, açıklamanın bir iletişim kazası olduğunu ifade etti.

Çelik "Kabil havalimanı korunmazsa büyük sıkıntı çıkar. Türkiye bütün taraflarla görüşüyor." diye konuştu.

"Suriye, Afganistan olmamalı"

Suriye'deki duruma da değinen Çelik, "Orada her gün yaşanan bir durum var, oraya insani yardımların gitmesi gerekiyor. Birleşmiş Milletler, bu insani yardımlar için Cilvegözü sınır kapısının açık kalmasını süresini uzattı. Bu oldukça önemli. Ateşkesin sürdürülmesi de esas çözümdür. Suriye'de çözüm için için tezlerimizi anlatıyoruz. Suriye, Afganistan olmamalı." dedi.

Taliban'ın tehdidi

Taliban, ABD çekildikten sonra Türk askerinin ülkede kalması durumunda "işgalci" olarak nitelendirileceğini ve tüm "işgal güçlerine" karşı Taliban'ın "cihat politikasını" uygulamaya devam edeceğini belirtti. 

Açıklamada, "Afganistan İslam Emirliği ve Afgan halkının Müslüman Türkiye halkı ile tarihi, kültürel ve dini bağları vardır. İşgalin uzatılması ülkemizde Türk yetkililere karşı düşmanlık ve kızgınlık yaratacak, ikili ilişkilere zarar verecektir" denildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/890449/talibanin-tehdidine-ak-partiden-cevap
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.