Yazıcı'dan Kavala ve Demirtaş'ın yargılanma sürecine ilişkin açıklama

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala'nın yargılanma sürecine ilişkin "Türkiye, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin yargılamasını kabul etmiştir. Bunun gereklerini karşılayacak bir formülasyon bulunmalıdır." dedi.
Ankara Masası
|
22 Mart 2022, Salı - 09:30
Yazıcı'dan Kavala ve Demirtaş'ın yargılanma sürecine ilişkin açıklama

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati YazıcıHDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve iş insanı Osman Kavala'nın yargılanma sürecine ilişkin  Hürriyet'ten Hande Fırat'a konuştu.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararlarına rağmen tutukluluk durumları devam eden iki isim için Yazıcı "Yargılama sürerken konuşmayı yargıyı etkilememek için doğru bulmam. Ancak hep şuna inandım. Yargı mensupları gerekmedikçe iş yapmaz, gerekmeyen kararları vermez. Türkiye, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin yargılamasını kabul etmiştir. Bunun gereklerini karşılayacak bir formülasyon bulunmalıdır." dedi. 

"Tüm anketlerde birinci partiyiz"

Yazıcı, seçim yasasında değişiklik içeren teklifin ardından AK Parti'nin oylarının düştüğü iddialarına ilişkin ise "Demokratik değerler, demokratik kriterler, egemenliğin millete ait olması göz önünde bulunduruldu. Siyasi partiler sandıkta yarışır. Şimdiden vekil sayısı artacak diye bir şey de söylenemez. Alacağı oy oranına bağlı olacak. Ancak tüm anketlerde birinci partiyiz" dedi.

"Bütünlüğümüzü korumalıyız"

AK Parti'den ayrılarak Millet İttifakı'na yakın olan siyasilere ilişkin olarak "Millet İttifakı çok dağınık ama bu bizim sorunumuz değil. Ben AK Parti’den gidenler için ‘Gittiler iyi oldu’ demem. Bütünlüğümüzü korumalıyız. Ama gittiler, insan gönlüyle ve istekle partisine bağlı olmalı. Çıkar için değil. AK Parti'yi kuruluşundan beri hep birlikte bu hale getirdik. Yanlışımız varsa da düzeltiriz" dedi. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1376926/yazicidan-kavala-ve-demirtasin-yargilanma-surecine-iliskin-aciklama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.