Bayram kısıtlaması masada

Ankara Masası
|
14 Mayıs 2020, Perşembe - 10:43
Bayram kısıtlaması masada

Hükümet bayramda sokağa çıkma kısıtlamasının olup olmayacağına ilişkin henüz kesin bir açıklama yapmadı ancak konu AK Parti MYK toplantısında da masaya yatırıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a MYK toplantısında bilgi veren kurmayları, yapılan araştırmalarda vatandaşın da bayramda sokağa çıkma yasağını desteklediğini belirttiler. Buna göre 23-24-25-26 Mayıs tarihlerinde sokağa çıkma yasağı bekleniyor.

Önceki gün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılan AK Parti MYK toplantısında Ramazan Bayramı’nda sokağa çıkma kısıtlamasının yapılıp yapılmayacağı da gündeme geldi.

Edinilen bilgilere göre kurmaylar, Ramazan Bayramı’nda vatandaşın da sokağa çıkma yasağını desteklediğini Erdoğan’a iletti. Konu ile ilgili Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri de dikkate alınarak 23-24-25-26 Mayıs’ta sokağa çıkma yasağının olabileceği değerlendirildi.

Ekonomik gelişmelerin de gündeme geldiği toplantıda pandemi sürecinde diğer ülkeler ve Türkiye’nin durumu karşılaştırıldı. Toplantıda L, U, V değerleri göz önünde bulundurularak, Türkiye’nin pandemide büyük başarı elde ettiği ve bu süreçte V modelinde olmayı hedeflediği dile getirildi. Üretim ve turizmin bu süreçte çok önemli olduğu ve her konuda hassas ve emin adımlar atıldığı belirtildi.

V modeli nedir?

V tipi toparlanma, kriz sonrası ekonomik toparlanmalarda en hızlı toplanmayı gösteriyor ve hızlı bir çöküşün ardından hızlı bir toparlanma anlamına geliyor. U tipi toparlanma ise iyileşme sürecinin daha yavaş ve kademeli olmasını içeriyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/13783/bayram-kisitlamasi-masada
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.