Erzurumspor'da korona paniği

Ankara Masası
|
14 Mayıs 2020, Perşembe - 11:37
Erzurumspor'da korona paniği

Süper Lig'in başlatılma kararının ardından geçtiğimiz cuma günü toplanan Büyükşehir Belediye Erzurumspor'da, 4'ü futbolcu 11 kişinin corona virüs testi pozitif çıktı. Yapılan toplam 83 testten 12'si de 'sarı' yani 'arada' çıktı.

TFF 1. Lig ekiplerinden Büyükşehir Belediye Erzurumspor'un tesisleri, 11 kişinin yeni tip koronavirüs testinin pozitif çıkmasının ardından dezenfekte edilerek 14 gün süreyle kapatıldı. 

11 kişinin; 4 futbolcu, 1 teknik heyet, 1 A takım personeli, 5 kulüp çalışanından oluştuğu belirtilirken, bu kişilerin Erzurum’daki Pandemi hastanelerinde karantinaya alındığı belirtildi.

Kulüp başkanı Hüseyin Üneş, yaşananların ardından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Bütün personelimizle birlikte yaklaşık 83 kişiye test yaptırdık. Maalesef 60 negatif, 11 pozitif ve 12 de çok arada sarı diye tabir edilen sonuçlar vardı. Bunların da yine minimum yarısının pozitif çıkma ihtimalinin çok yüksek olduğu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından söylendi. Kampüsümüz 14 gün boyunca kapalı olacak. 14 gün içerisinde buradaki futbolcularımız da gözetim altında tutulacak. Çünkü onlarda da pozitif çıkma ihtimali olduğunu söylüyorlar. Federasyon başkanımız Nihat Özdemir'e de teşekkür ediyoruz. Aradı ve geçmiş olsun dileklerini iletti."

Federasyona sitem

Erzurumspor'lu futbolcular ise, sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarında durumun sorumlusunun TFF olduğunu iddia etti.

Hasan Ayaroğlu, Murat Uçar, Ömer Şişmanoğlu ve Yusuf Acer yaptıkları paylaşımlara “ Bu psikolojiyle nasıl futbol oynanacak” diye sordu.

Kulüp tesislerinin karantinaya alınması sonucu sosyal medya hesabından canlı yayın yapan orta saha oyuncusu Emrah Başsan da, “Şu an kulüpte karantinaya girdik. Umarım en kısa sürede bu durumu atlatırız. Allah bize sabır ve şifa versin. Aslında çok şey söylemek istiyorum ama şu an platform delikanlılığı yapmak istemiyorum. Herkes umarım aldığı kararlarla mutlu olur. Umarım her şeyin hayırlısı olur” dedi. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/13808/erzurumsporda-korona-panigi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.